Jenter som kommer:

Møt skaperen av Zelda!

En av Frodes seriefavoritter er den svenske krampefeministen Zelda. Nå er denne hysterisk morsomme serien ute med nytt album!

Publisert Oppdatert

Med den rabiate, følelsesstyrte feministen Zelda har svenske Lina Neidestam skapt en antihelt det er vanskelig å få nok av! 

For Zelda er dama helt uten impulskontroll, med feministiske idealer hun sjelden selv klarer å etterleve. Denne komboen gjør henne til en av landets beste latterfremkallere, og innen stripesjangeren er Zelda et lenge etterlengtet tilskudd. 


Serien startet i svenske Metro og Nemi-bladet i 2007, men går i dag i flere svenske aviser. Her i Norge er Zelda et fast tilskudd i bladene Pondus og Rutetid, og avisen Dagbladet. 

Men serien ble for hard kost for enkelte lesere av Nordlys, der redaksjonen så seg nødt til å ta den bort fra avisens tegneserieside. Det er derfor med undring at vi konstaterer at jenters singelliv i all sin usminkede nakenhet fortsatt er kontroversiell lesning for enkelte. 

 Men det er med lattermild glede at vi ser at jenters singelliv i all sin usminkede nakenhet fortsatt er hysterisk morsomt for de fleste. 

 «En morsom feminist? Trodde det bare var en myte! Men Zelda mestrer denne kominasjonen som ingen andre. Spesielt i virkeligheten... »

- Pondusskaper, Frode Øverli 

Ta en liten titt på billedgalleriet og finn ut hvordan jenter tenker.

Har du lyst å møte Lina Neidestam og få signert albumet? Møt opp manns og kvinnsterke på bokhandleren over alle bokhandlere:

Tronsmo onsdag 24. september kl 16:00

 Serieskaper Lina Neidestam er tilgjengelig for intervjuer i Oslo onsdag 24 september og signerer albumet på Tronsmo bokhandel kl 16.00. 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen