øresus:

Monster Magnet - Last Patrol

Monstermusikk!

Publisert Oppdatert

Monster Magnet har levert en stødig strøm av stoner rock i snart et kvart århundre, og tar en tidlig feiring av jubileumet med deres nye plate 'Last Patrol'.

De to-tre foregående platene deres har vært langt fra skuffelser, men de har heller ikke tilført særlig mye nytt til verken sjangeren eller bandets egen katalog. De har stadig vist at de er et dyktig band, men Wyndorf og gjengen har nok gått litt på tomgang den siste tiden. Fram til nå.

Platen starter med den vakre, rolige 'I Live Behind the Clouds', før det nesten ti minutter lange tittelsporet eksploderer ut av høyttalerne. Her kaster Monster Magnet fra seg tradisjonell sangstruktur, setter seg i tidsmaskinen og drar ut i et deilig, psykedelisk kaos vi ikke har sett maken til siden begynnelsen av karrieren deres!

</p> <p> <br/>Etterhvert som platen utfolder seg, merker vi at det skranter litt på de kjappe, energiske låtene som tidligere har vært bandets mest kjente varemerke (se f.eks. '<a href="http://www.youtube.com/watch?v=jE7Zv6d-HUA" target="_blank">Powertrip</a>'). Det er mye akustiske gitarer og rolige partier, men også skikkelig bombastiske landskaper som oser av klassisk doom metal som Candlemass og Saint Vitus med en liten psykedelisk tvist.<br/> <br/> </p> <p>Monster Magnet sparer ikke på kruttet på noen måter med 'Last Patrol'! Uansett hvilket av deres tidligere album som er favoritten din, så finner du det du trenger på denne platen. En av årets sterkeste plater uansett sjanger!<br/> <br/> </p> <h1>9 av 10 konger!</h1> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning