Blogg spesial:

Mimrestund for grinebitere

Velkommen til 2000-tallet, tiåret fra helvete...

Publisert Oppdatert

I mitt forrige bloginnlegg konkluderte jeg med at 1990-tallet var en rimelig oppskrytt affære. I bunn og grunn gikk vi stort sett rundt og ventet på overgangen til år 2000. Siden det første tiåret i dette millenniet nå er historie, velger jeg å gi dere nok en mimrestund, og denne er for alle oss grinebitere:


1 Milliumsovergangen:
1900-tallet sluttet 31.12.99 ved midnatt, og forventningene var skyhøye. Ut fra hva vi kunne lese i passe selvhøytidelige aviser ville nå det meste kollapse. Strømmen ville forsvinne, bankene ville kollapse, og Lassie ville ikke lenger klare å finne gutten som hadde gått seg bort i skogen. Da jeg våknet den første dagen i dette nye årtusenet var konklusjonen klar: Aldri har Dagbladet og Vakttårnet bommet like mye på fremtiden samtidig

Heldigvis fantes det beskyttelse mot milleniumsstråling.... Heldigvis fantes det beskyttelse mot milleniumsproblematikk....2 Musikk
Om 1990-tallet var ordentlig ille, var 2000-tallet noe tilsvarende det å vaske pungen med batterisyre og stålull. Nå ble tafsing på tilfeldige damer legalisert gjennom dansen Salsa, et parringsrituale utført til noe som låter jævlig. Vi måtte altså lide oss gjennom eggende rytmer med tekster om flirt og pasjon, ispedd tårevåt surving om damer som var hårdt savnet. Kanskje ikke så rart ? Ingen damer liker survepeiser som Enrique Iglesisas.

Dette er kanskje ikke Enrique Iglesias, men dæven som det likner! (daily sunny / daily sunny) Iglesias her fotografert under innspillingen av sin siste musikkvideo: "Tears of passion". (daily sunny / daily sunny)


3 Politisk
Internasjonal politikk ble om mulig enda døllere ved inngangen til dette årtusenet. Boris Jeltsin valgte å tre tilbake, og den røde kofferten ble overlevert til han med de blå øynene, nemlig Vladimir Putin. Det var ikke vits i å se på statsbesøk lenger, for du visste at den nye presidenten ikke kom til å drikke mer enn det ene glasset. Samtidig var Putin - på linje med Mysil Bergsprekken- synsk. Han visste nemlig hvem som kom til å vinne valget fire år senere.

Vi savner deg Boris Nikolajevitsj! Vi savner deg Boris Nikolajevitsj!4 Teknologi
På siste halvdel av 1990-tallet var det ikke lenger slik at det kun var alvorlige menn i dress og slips, og mer lettlivede typer i kosedress, som hadde mobiltelefon. Den var nå for alle, dessverre. En del burde definitivt klart seg uten, mest av hensyn til dem selv. Jeg tenker da på de nye interaktive TV-programmene hvor folk kunne sende inn SMS. Hva var vitsen? Ikke engang TV-Norge, som ledet an dette tullet, skjønte helt greia...

Men digital teknologi er vinnerunderholdning! Men digital teknologi er vinnerunderholdning!5 Asosiale medier
På 1990-tallet hadde vi omgang med levende mennesker, det kunne være hyggelig. Noen kvisete geeks i USA mente noe annet, og lanserte derfor Facebook. På denne måten kunne vi nå få venner vi i utgangspunktet ble plaget av, venner vi ikke visste om, og venner vi hadde fortrengt. Endelig kan jeg følge med på deres gjøren og (bin) laden ,som om det var noe jeg i utgangspunktet var engasjert i. Fordelen er kanskje den at jeg nå slipper å kjenne kattemat- og rullingsånden til de samme personene mens de skryter.
Plutselig var liksom overvåkning greit, vel å merke så lenge man gjorde sensitive opplysninger og private bilder tilgjengelig selv....

Og det gjør vi i fullt monn! Og det gjør vi i fullt monn!


Det var alt vi orket å tenke tilbake på. Har du eksempler på flere ting som særpreget 00-tallet, kan disse deles i kommentarfeltet!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning