Mesterskap på viddene

Vi har regnet ut hvordan vi kommer oss til både EM og VM, på en gang.

Publisert Oppdatert


Statusrapport før avspark mot Kypros:

Jarstein fabler om profftilværelse og alle spillerne bedyrer at dette tar de seriøst. At fotballspillere må forsikre at de tar en kamp seriøst, er et like godt tegn som at styreformannen har full tillit til treneren. I tillegg er Hangeland ute, midtbanen scorer ikke, publikum uteblir, Moa er skada og Hauger er skada. Samtidig har til og med England innsett at de ikke er verdens beste fotballnasjon. Det er dermed ensomt for de få av oss som fremdeles er ute på viddene.


På den annen side

trives vi nordmenn best i ensomhet og viddene kan være et riktig fint sted på høsten. Man kan jo selvsagt bli gal av ensomhet, men riktige doser galskap kan være både morsomt og lønnsomt: På resultatoddsen får du 51 ganger pengene for 7-0 til Norge, du får det samme for 4-0 til Danmark. Samlet odds på at Norge går til EM (51 ganger 51) er altså 2601-1. 9-0 til Norge, da klarer vi oss med 2-0 til Danmark, er det ingen som tilbyr veddemål for engang. Søknad om landingstillatelse for svin på Gardermoen blir levert sammen med lottokupong om dette skulle gå veien.


Veien til EM

er likevel åpen for de som tør å satse. Kampfiksingskandalene går sin seiersgang i Europa og det er på høy tid at andre enn kinesiske karteller og Rooney-familien tør å satse i dette markedet. Vi har 4000 milliarder kroner på bok i Statens pensjonsfond utland (Oljefondet). Om vi bruker 90% av disse pengene, 3 600 000 000 000 kr, bør vi ha råd til dommere, linjemenn, spillere, trenere, FIFA, UEFA og tre selvmål fra Ronaldo.


Veien til VM

Så tar vi de resterende 400 milliardene og setter dem på resultatoddsen. Med luddige 2601 i odds gjør det at utbetalingene for 400 milliarder kroner blir 1 040 400 000 000 000. (Rundt regnet 1 billiard kroner og dobbelt så mye penger som det finnes i verden.) Da skal vi ha råd til å kjøpe Brasil, innlemme det i riket, og arrangerer dermed VM på hjemmebane i 2014 med en noe forsterket tropp.

Blir dette i overkant ambisiøst og kronglete? Det er likevel enklere og mer realistisk enn det vi har prøvd på de siste årene: Å spille god nok fotball til å gå til sluttspill.


Vil du lese mer om fotball? Her er vår oversikt over ting bare fotballsupportere kan!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning