Bloggings spesial:

Mandag er gla'dag!

Ta uka tilbake, ved hjelp av pondus.no

Publisert Oppdatert

Noen av våre bidragsytere er ikke helt riktig skrudd sammen. Beviset finner du i denne saken, som taler mandagens sak.

Innimellom trekker vi frem saker fra våre dyktige bloggere. Nok en gang hører vi hva OlavRS har å melde.

1950-tallet gikk det en sommerrevy med navnet «Gi meg en øks, et spett, og en spade», det var den tid landet ble bygget. I dag ville en tilsvarende revy kanskje hatt navnet; «La meg sove lenge jeg vil». Jeg ,som talsmann for de grelle, og gråkjipe arbeidsdager- møter derimot opp jobb mandags morgen, med friskt blikk og rak rygg.

Her kommer nemlig enda en guide hvorfor ukedagene er den beste tiden av livet vårt:


1.
Noe å se TV-en.

Fredag ; tacodagen, og far kan sette sett seg ned i godstolen, for å bli skuffet over hva slags møl bl.a. Statskanalen kan finne å sende slik en kveld. Hovedsaklig falmede kjendiser som skal være morsomme.
Lørdag
; etter nok en gang å måtte innse at Lotto-kupongen er landets mest overprisede opptenningspapir starter sendingene, oh gjesp og fyse!
Mandag til fredag er det derimot flust av gode filmer alle kanaler, med oppstart rundt 2230. Dette passer jo den jevne hardtarbeidende småbarnsfamilie som gjøkunge i eget reir. Med mindre stillingen din er «gamer», og du tror den snille mannen som gir deg lønn heter Nils Arne Vangen med forkortelse NAV utbetalingsslippen.


2.Offentlige kontorer er åpne

Endelig, der åpnet servicetorget rådhuset, klokken er 08:00, og det stenger 15:00, akkurat i den tiden du er jobb. Det samme gjelder mindre viktige etater som lege, bilverksteder og banker. Slutt med den surmulinga, kontorene er faktisk åpne! Dessuten slipper du å be om service i banken, samt få gufne meldinger fra legen og verkstedet. Tannlegen da? Vel der sparte du de pengene, kjøp deg heller en Leatherman for pengene, og gjør jobben selv. Den mystiske rommel-rommel-lyden fra motoren trenger du heller ikke bekymre deg for, du kan bare skru opp musikken, og håpe at rommel-rommel kommer fra noen under panseret som pugger tyske panzergeneraler.


3. Du er ikke fyllesjuk.

Hvor mange lørdager og søndager har ikke du våknet med en følelse av at Jan Eggum og Yoko Ono synger duett i hodet ditt, at til mens Dimmu Borgir akkopagnerer det hele sag? Du lider med andre ord av helgeallergi. Du har ikke godt av mye fri, mandag-fredag merker du derimot ikke mye til dette. Skulle du derimot merke noe til det, kan det til og med hende du endelig får møte sjefen.

4. Du får tid

Fredag; batteriene er lavmål,
mandag morgen; total nedsmelting.
Hva sier dette oss? Jo vi får aldri gjort noe når vi har fri. Lørdag og søndag er du et protektorat underlagt husets matriark, evt har sameiets camorra lagt planer for hva som bør gjøres. Lista kunne vært lengre, men faktum er at helga har gått fra å være tid for å lade batteriene, til en tid for å bl.a skifte batteriet i Ladan. Mandag-fredag er du derimot herre over din egen tid, det er ikke grenser for hva som er jobbrelatert når du trenger litt kvalitetstid i mancaven.

5. La familia

Når vi først har sagt camorra kan vi like gjerne si «La familia», eller familien om du vil. Om du vil ha besøk av dem er en annen sak, men jeg kan love deg en ting; har du noen sinne sette svigers dukke opp mandag-fredag? Ikke det nei. gled deg da menneske. Nå er uka her, og vi er produktive hele onsdagen! Det er nemlig da vi planlegger fredagspilsen. Som det ikke blir noe av denne fredagen heller.

Flere ting å være glade for når uka begynner? Klin tell i kommentarfeltet.

Husk at forumet vårt blir bedre for hver dag som går. Registrer deg og bli med, da vel!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning