Må avlyse liveblogging av Melodi Grand Prix!

Når du får vite grunnen vil du knapt tro dine egne øyne...

Publisert Oppdatert

De siste par årene har en frontladet Pondus-redaksjon satt en syrlig spiss på Eurovision Song Contest ved å liveblogge under finalesendingene. Dette vil det bli en slutt på fra i år.

Det hele begynte som et eksperiment på pondus.no i 2009, da vi dagen etter arrangementet lagde en oppsummerende artikkel, der det ble raljert grundig over over deltakere og låter.

I 2014 tok man før første gang neste steg, som var å kommentere live under sendingen på Facebook. Disse kommentarene ble delt tilsammen over 70 000 ganger og ble sett av nesten en million mennesker på sosiale medier. Pondus på Facebook ble sett på som den store vinneren på sosiale medier, både 2014, og året etter, da like mange fulgte med på redaksjonens sleivete krumspring.

Dette vil det derimot bli en slutt på i år.

Grunnen er enkel: Klimaet på sosiale medier er betraktelig forverret det siste året.

For å unngå å støte noen, har ledelsen i Egmont satt ned foten for det populære tiltaket.

"Vi har sett gjennom fingrene med dette stuntet tidligere år, fordi selv om selv om Pondusredaksjonens kommentarer i visse tilfeller har vært ganske drøye, har det hele blitt tatt humoristisk av publikum.
Det siste året har derimot debattklimaet på sosiale medier hardnet til og blitt polarisert i en så stor grad at vi ikke tar sjansen på å la redaksjonen gjennomføre stuntet. Dette av frykt for å støte og/eller krenke enkeltpersoner, nasjoner, minoriteter, musikere og andre utgrupper i samfunnet.

Det er høyst beklagelig at dette skal gå ut over trofaste fans av Pondus, men vi har dessverre ikke noe valg."

Vi i redaksjonen er selvfølgelig dypt skuffet over dette, men vi har ikke tenkt å gi oss uten kamp!

Vi mener at Pondus' lesere er oppegående mennesker som skjønner forskjell på en aften med lettbeint fjas og systematisk trakassering og nettmobbing.

Vi mener også at ledelsen i Egmont overreagerer i denne sammenhengen.
Vi har ikke så mange midler til rådighet, men dersom nok personer viser sin støtte, kan det hende ledelsen snur i denne saken.

Send gjerne en velformulert protestmail til Egmont for å vise at du er på Pondusredaksjonens side!

Vi håper på din støtte!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning