Blogg:

Lystløgn og bedrag

En underholdende løgn er ofte bedre enn en kjedelig sannhet....

Publisert Oppdatert

Vi lyger ikke bare for å redde vårt eget skinn, men også fordi det er fantastisk moro!


Mange har en liten stemme i hodet som prøver å overdøve det som kommer ut av munnen. Denne lille stemmen kommer som regel på feil tidspunkt og er grunnen til at noen svarer "astronaut" når man blir spurt om tidligere jobber på intervju.
De fleste skyr løgn på grunn av de uunngåelige forviklingene som følger, men av og til er det både lov og passende å slippe beistet løs...


Til hverdag...
Enkelte blir veldig pratesyke av å bruke kollektiv transport. De føler at de si noe hvis de dumper ned i setet ved siden av deg. Og du late som om du hører etter. Hvorfor ikke krydre samtalen med noen justerte sannheter og blankpolerte løgner? Om de nevner det ruskete snøværet, kan du svare med et tårevått flashback, til den gangen kjælestrutsen din ble tatt av en snøstorm; eller fortelle hvordan kulden får kroppshårene dine til å skifte farge.

Jølle ble sist sett i nærheten av Fisketorget, tynnkledd og fortvilet.... (Commons) Jølle ble sist sett i nærheten av Fisketorget, tynnkledd og fortvilet.... (Commons)


...og fest
En venn av en kollegas tremenning har invitert alt og alle på fest. Du har først veldig lite lyst å gå, men så ser du muligheten for rollespill. Når en av overklassedamene legger den livløse labben sin i hånden din, kan du endelig presentere deg: "Hei, de kaller meg Ståle Påle, jeg jobber i "filmbransjen". Og du? Jeg vet hvordan vi kan sette de nydelige hendene dine til verks..." Bare fantasien setter grenser, og du kan forlate festen som travhestpsykolog, britisk trippelagent, eller grunnlegger av landets eneste fakirskole...

Bare pass på å dra hjem før noen utfordrer deg.... Bare pass på å dra hjem før noen utfordrer deg....Keiserens nye jobb
Når man er flink til noe, kommer folk til å stille seg i kø for å utnytte det. Den stakkars mekanikeren står som oftest til nakken med "dunkelyder i sidespeilet" og "trillebevegelser i dekket" fra folk som forventer å få jobben gjort gratis fordi man delte taxi en gang. Velg heller et mer uvanlig yrke, som f.eks. fyrvokter, geitefrisør, eller gynekolog. Da får du være i fred. Om ikke, får du i hvert fall noen ganske interessante forespørsler.

Det første som dukker opp på google når man søker på Det første som dukker opp på google når man søker på "shaved goat".


Konklusjon
Som dere ser, kan det være både nyttig og moro å lyve. Bare husk å sette grenser for hvilke situasjoner du lyver i: Gjerne litt før du sitter i politiavhør eller står ved alteret...

Lykke til!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning