øresus:

Kvelertak - Meir

Publisert Oppdatert

Kvelertak åpnet beinhardt med en strålende debutplate, og la dermed listen ganske høyt for sitt neste album. Nå har vi endelig fått 'Meir' å skjemme bort sansene med!

Verden har tygget på bandets eklektiske musikkstil i noen år nå, og har etterhvert begynt å bli sultne på en ny dose. De har nytt velfortjent suksess verden over, og gjør seg i skrivende stund klar for en egen nord-amerikansk turné. Det er det ikke så mange norske band som kan skryte av, i hvert fall ikke med navnet sitt på toppen av plakaten! Da gjenstår det bare å høre om det nye materialet deres lever opp til forventningene.

Oppstillingen:
Erlend Hjelvik - Vokal
Bjarte Lund Rolland - Gitar
Vidar Landa - Gitar og piano
Maciek Ofstad - Gitar og vokal
Marvin Nygaard - Bass
Kjetil Gjermundrød - Trommer

Sporene:
1. Åpenbaring
2. Spring Fra Livet
3. Trepan
4. Bruane Brenn
5. Evig Vandrar
6. Snilepisk
7. Månelyst
8. Nekrokosmos
9. Tordenbrak
10. Kvelertak

Mektige Kvelertak
Lyden av Kvelertak kjenner man fort igjen, men på 'Meir' spriker de faktisk enda mer enn på forgjengeren! I det ene øyeblikket skrubbes ørene med kullsvart metal, før de flyter ut i punk og klassisk hardrock. Låtene er vanvittig vanedannende, og legger seg umiddelbart på hjernebarken. Men, som et vilt rovdyr, kan de plutselig gå etter strupen og legge deg i bakken. Med låste kjever rundt nakken, smiler vi likevel med tommelen til værs, for den beste musikken, er den som stadig kan overraske!

Perfeksjon
Denne blandingen av musikk er for all del ikke et nytt konsept, men jeg har ikke hørt noen som kommer i nærheten av Kvelertak når det kommer til utførelse og kreativitet. Melodiene er forfriskende uforutsigbare, men også hinsides fengende. Sett på makan, det lar seg faktisk gjøre! Med tanke på at bandet baserer musikken sin på en ganske enkel sjanger, er det beundringsverdig hvor mye de klarer å tyne ut av den!

Seg selv lik
'Meir' virker som en hyllest til seg selv, mer enn noe annet. Jeg har prøvd å finne gode eksempler på lignende band for å gi en liten pekepinn hvor denne platen ligger, men Kvelertak ligner rett og slett bare på seg selv. De tilbyr alt fra melodiøs ekstremmetal til skålevennlig rølperock, og resultatet er et godt variert mesterverk! Vi er stolte over å ha Kvelertak som norske representanter ute i verden!

9 av 10 konger!


Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen