Kult eller kalkun #7

Filmatiseringer av spillfranchiser!

Publisert Oppdatert

Å lage film av en elsket spillfranchise, er et farlig oppdrag å påta seg.

Gamere er kanskje de mest kresne connoiseurer av popkultur, og de er ikke redd for å trekke din seksuelle legning i tvil eller servere deg uforståelige obskøniteter om du gjør et lite feilsteg. Dermed har vi denne gangen tatt for oss noen av de modige sjelene som mot all fornuft har prøvd å filmatisere tre av våre favoritter. Snurr film og be for våre sjeler!

.

Street Fighter (1994)


"Your feeble skills are no match for the power of the dark side!" ...eller var det en annen film?

Plottet: Den onde generalen M. Bison har tatt en rekke humanitære hjelpearbeidere til fange, og krever en gigantisk sum i løsepenger for dem, ellers må de bøte med livet. Oberst William Guile har 72 timer på seg til å enten skaffe pengene, eller å finne og infiltrere Bisons base for å løslate fangene. Tøffingen velger selvsagt siste alternativ, og heretter følger en rekke eksplosjoner, snappy oneliners, og slåsskamper mellom karakterene vi kjenner fra spillene.

Vurdering: Filmen har ofte en veldig tøysete tone, uten at det kan kalles en komedie, og det ødelegger veldig mye. De fleste karakterene blir (kanskje utilsiktet) gjort fullstendig til narr, men noen få av dem holder i det minste et noenlunde respektabelt nivå. De beste actionscenene løfter godt opp, men de utgjør en altfor liten del av den. Siden dette er et av våre favorittspill gjennom tidene, har vi så inderlig lyst til å like filmen, men det funker bare ikke.

Konklusjon: KALKUN

.

Hitman (2007)

Plottet: Agent 47 er blant en gruppe menn som fra barndommen av ble trent opp til å bli leiemordere. Etter å ha gjennomført en kontrakt for denne navnløse organisasjonen, ved å drepe Russlands president, oppdager han at det hele er en felle... orkestrert av offeret! Nå står han selv med en pris på hodet, blottlagt for FSB og Interpol, og prøver desperat å nøste opp i komplottet, for å kunne rømme og igjen leve livet i skyggene.

Vurdering: Timothy Oliphant er ikke helt ukjent med tøffingroller (Deadwood, Gone in 60 Seconds bla.), men det hørtes ut som helt feil mann til å portrettere agenten med steinansiktet. Overraskende nok, gjør han en av sine beste roller i denne filmen! Skaperne holder seg tro til historien og atmosfæren i spillet, og selv om det ikke er en prisverdig film, tilfredsstiller den oss både som spill- og filmelskere, med herlige overdrevne og godt koreograferte action-sekvenser!

Konklusjon: KULT

.

Super Mario Brothers (1993)


"HAH! Jeg har gjort deg om til en sopp! For det er akkurat sånn sopper ser ut!"

Plottet: To rørleggerbrødre holder på å miste levebrødet sitt på grunn av mafiaen, men så plutselig hopper de inn i en parallell verden hvor dinosaurmennesker lever. Høres plausibelt ut. Meteoritten som utryddet dinosaurene delte nemlig virkeligheten i to. Også logisk. I den andre verdenen hersker kong Koopa, som er en direkte avkommer etter T-Rex'en (selv om han ser ut som et helt vanlig menneske). Han prøver å koble sammen de to virkelighetene, slik at han kan utrydde menneskeheten. Hvorfor? Nei, det kan du godt spørre, men du kommer ikke til å få et svar...

Vurdering: Det er ikke godt å si hvorfor denne filmen fikk dette navnet, for den har ingenting å gjøre med noen av spillene! Var det i det hele tatt noen av de involverte som noensinne hadde hørt om dem?! Koopa (den svære dinosaur-skilpadden) er bare en eller annen fyr, Big Bertha (den store, røde fisken) er en svær dame med rakettstøvler, og folka som Koopa gjorde om til sopp...? De ser ut som gigantiske peniser, (heldigvis) uten sopplignende attributter! Folka bak denne filmen har tørket seg i ræven med tidenes mest elskede spillkarakter!

Konklusjon: ÜBER-KALKUN!

.

Har dere sett noen andre spillfilmer som fortjener ros eller kanskje et tupp i brunøyet? Kjør diskusjon i kommentarfeltet!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning