Kult eller kalkun #12

Femme fatale spesial!

Publisert Oppdatert

Omtrent annenhver film består av en pakke kjøttdeig med armer og ben som moser skurker, mens biler og trær og andre skurker eksploderer rundt dem. Det er da minst like kult å se en smidig sort enke gjøre samme jobben som en gryntende østerriker av typen belgisk blå, så hvorfor ser vi ikke flere av dem?

Med dette spørsmålet, har vi denne uken tatt opp jakten på noen skikkelige femme fatales som både kan få tegneseriehjerter til å flagre rundt hodene våre, og samtidig sende nøttene skytende ut av nesen med noen velplasserte kung fu moves! Vi gruer og gleder oss!

Sucker Punch (2011)

/images/upload/files/610/058/21658/suck

Plottet: Jenta som vi bare kjenner som Babydoll, har nettopp mistet både sin mor og søster, før hennes onde stefar så sender henne avgårde til et mentalbordell, eller hva pokker det er for noe. Det viser seg at hun er skikkelig flink til å danse (selv om vi aldri får se det, da...), men hver gang musikken starter, blir hun transportert til et helt annet, og som oftest ganske farlig sted. Sammen med de andre jentene der bekjemper hun gassmaskenazier og drager med svære roboter. Jepp.

Konklusjon: Mesteparten av filmen består av kule actionsekvenser, men tar skade av at den også prøver å ha en historie, og få oss til å føle noe for karakterene. Skal man først lage dum action, så kjør løpet fullt ut! At hovedpersonen mister familien sin er selvsagt triste saker, men den drama-følelsen glipper fort når de plutselig driver og sprenger mytologiske vesener i fillebiter. Også den overdrevne bruken av saktefilm, da! Nei, vi skulle gjerne gitt den en bedre dom, om den bare ikke prøvde å være så jævla dyp. Høydepunktet i hele filmen, er faktisk musikken...

Dom: Kylling

.

Ultraviolet (2006)

/images/upload/files/610/058/21658/ultra

Plottet: Et virus har gjort store deler av jordens befolkning om til liksom-vampyrer, noe som både gir superkrefter og snasne huggtenner, men som også sakte men sikkert tar livet av dem. Gruppen "Archministry" blir smått nervøse av å menge seg med hordene av det som ligner litt for dedikerte Twilight-fans, og setter i gang en plan for å utrydde dem. Biteren og motstandsgruppe-entusiasten Violet får derimot tak i våpnet før dem, en liten gutt, og bestemmer seg for at det må kunne tynes en vaksine ut av ham, i stedet for den tiltenkte giften.

Konklusjon: Ultraviolet er en vanvittig overtusjert fremtidsfilm med et plott som en svamp. Det er som en lavbudsjett playmobil-versjon av Æon Flux, men forvirrelsen er mer frustrerende enn fascinerende. I mer kapable hender, kunne det kanskje blitt knadd ut litt hekstisk spenning, men filmen ender opp som et eneste stort antiklimaks, dessverre. Vi hadde virkelig forventet mer av Milla, men kan nok ikke legge noe skyld på henne for denne farsen.

Dom: Kalkun

.

Bloodrayne: The Third Reich (2010)

/images/upload/files/610/058/21658/blood

Plottet: En nazikaptein blir drept av vampyren Rayne (eller en såkalt "damphir", men la oss kalle en spade for en spade) i et raid av en motstandsgruppe under 2. verdenskrig, men våkner til liv igjen etter å ha fått i seg litt av blodet hennes. Etterhvert klekker han ut en plan om å gjøre hele hæren om til vampyrer, og ikke minst den lille sinnataggen av en führer, slik at de kan herje til solen slukner og ingen gidder mer. Teaterblod og tøyseslåssing avbrytes i blant av uprovosert puling, og så kommer rulleteksten som en frelser etter ca. 75 minutter...

Konklusjon: Ja, det er Uwe Boll. Ja, dette er oppfølgeren til oppfølgeren til den jevnt over hatede Bloodrayne, som kun ble sett for den spreke og lærkledde Kristanna Loken. Norske Natassia Malthes prestasjoner er faktisk noe av det beste ved hele filmen, men det sier dessverre mer om det utenkelig lave nivået på de andre medvirkende enn om hennes egne Oscar-sjanser. Dette er en blanding av sexploitation og amatørteater, og er ikke verdt å se for noen av delene!

Dom: Truthahn

.

Det går faktisk an å lage gode, kvinnelige actionhelter, vi sverger! Fru Jovovich alene har bevist det opptil flere ganger, men i dag hadde vi skikkelig uflaks med utvalget vårt, og kan garantere at de vil provosere de fleste jenter og damer som ser dem. Tøffe, men sårbare babes i trange og avslørende klær, som har minst én voyeuristisk beundringsscene av de nakne kroppene deres i løpet av samtlige tre filmer...

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning