Pondusprisen:

Krüger & Krogh får Pondusprisen 2014!

Pondusprisen går til gjengen bak årets grommeste tegneseriealbum, Krüger & Krogh!

Publisert Oppdatert

Skaperne Ronald Kabíček, Endre Skandfer og Bjarte Agdestein beskriver selv den nye albumserien «Krüger & Krogh» som «The X-Files i lusekofte».

Og som i X-files skjer det utrolige ting med agentene Krüger & Krogh. Nå har nemlig deres første eventyr, «Brennpunkt: Oslo» fått Pondus-prisen. Dette har vært et fantastisk år for skaperne av «Brennpunkt: Oslo».

Da prosjektet endelig brøt målsnøret etter å ha vært på tegnebrettet de siste ti årene, gikk anmelderne agurk og finansmann, filantrop og tegneserie-entusiast Johan H. Andresen kjøpte tusen album i pur begeistring. Nå er Pondus-prisen – 100 000 blanke, skattepliktige kroner og tre Pondus-originaler – rosinen på kransekaka.

– Vi fullførte første album med mye familiær goodwill og dugnad, tilstår Endre Skandfer.
– Det håper vi å være litt mindre avhengig av på neste utgivelse. Pondus-prisen vil hjelpe oss godt på vei.

Frode Øverli uttaler følgende på vegne av juryen:

«Krüger og Krogh er et imponerende stykke arbeid. Skaperne har gjort mer research enn NASA før månelandingene. Den fantastiske 60-tallskoloritten dukket nok ikke opp helt av seg selv. Det er utrolig stas hvis dette kan gjenopplive den albumtradisjonen som Franquin og Sprint er representanter for.
Kanskje dette er det beste vi har sett i den gaten siden «Troll» av Arild Midthun og Terje Nordberg dukket opp på sent 80-tall. 100 000 er vanskelig å dele på tre, men dere får gjøre et forsøk, gutter.  Jeg venter i spenning på neste album, som jeg regner med dukker opp om en ti års tid.»

Vi iler til med gratulasjoner av fineste sort!

Krüger & Krogh album kan kjøpes her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning