rock'n'roll:

Kommende utgivelser: 2012

Vi har tafset på spåkulen, og har gode nyheter!

Publisert Oppdatert

Akkurat når vi var ferdige med å skryte over hvor fantastisk 2011 var for oss med smak for gitarvreng, så kommer 2012, lettkledd og flørtende...

Vi skal selvsagt ikke pakke ned fjorårets utgivelser sammen med julepynten, men om ryktene stemmer, kommer vi til å ha hendene (og ørene) fulle av godsaker innen kort tid. Vi har ransaket internett, lyttet til jungeltrommer, og konferert med de mest nærsynte spåkoner for å komme fram til de 10 utgivelsene vi gleder oss mest til i år.


10. Baroness

Kvartetten fra Savannah, Georgia, har blåst undergrunnen overende med sine to første plater 'Red Album' og 'Blue Record'. De holder i skrivende stund på med sitt tredje, og har sluppet noen små hint gjennom blant annet skisser til platecoveret. Ellers holder de kortene rimelig tett til brystet, men vi satser på en utgivelsesdato i løpet av første halvår.


9. Orange Goblin

Disse rufsete britene, herdet av alkohol og scenerøyk, klatrer stadig høyere i rankene for hvert nye album. 'Healing Through Fire' fra 2007 sendte dem opp fra undergrunnen til mannen i gaten. Leverer de varene på den nye platen vil enda flere få øynene opp for dem. 'A Eulogy for the Damned' kommer allerede 13. februar!


8. UFO

Disse karene har passert 40-års jubiléet med god margin, men holder fremdeles koken med en jevn strøm av utgivelser. Det er en stund siden de har levert noe nevneverdig, men det forrige albumet deres 'The Visitor' var spennende nok til å gi oss mersmak. Vi forventer store ting av veteranene og 'Seven Deadly' når butikkhyllene 27. februar.


7. Testament

For en knapp måned siden forsvant trommisen Paul Bostaph fra rankene, men skal vi tro bandet selv, trenger vi ikke å frykte for framtiden: 27. april kommer nemlig 'The Dark Roots of Evil'. Selv om de i skrivende stund fremdeles leter etter en verdig erstatter bak slagverket, har de lovet oss både turnéer og mer musikk fremover. 'The Formation of Damnation' var et solid støkke thrash-metal som beviste at legendene var tilbake i sin beste form siden 80-tallet. Vi forventer intet mindre fra dem på det nye albumet!


6. Tenacious D

Folk har et hat/elsk forhold til denne duoen. Vi er blant bedårerne, og både debutplaten og den filmatiserte 'The Pick of Destiny' hadde en perfekt blanding av rock, metal og teit humor. Man kan ikke benekte Kyle Gass sine gitaregenskaper og selv om tekstene er obskøne og fulle av promp og bæsj, har Jack Black en kanonsterk stemme. Vi gleder oss til 'The Rise of the Pheonix', som forhåpentligvis kommer om ikke så altfor lenge.


...Og det blir bare bedre! Tror dere oss ikke? Bla om da, for pokker!
5. Accept

Tyskarane kjem! I hvert fall fem av dem, for gudfedrene av heavy metal er tilbake i full vigør. Hvilket de beviste med 'Blood of the Nations' fra 2010. Den ukjente vokalisten Mark Tornillo viste de hårete ballene som trengtes for å erstatte Udo Dirkschneider, og sammen med resten av bandet sørget han for det beste albumet siden 'Metal Heart'. Vi krysser fingrene for at de fortsetter trenden, og legger allerede av penger til 'Stalingrad' kommer ut i april.


4. Faith No More

Medlemmene har vist interesse for å jobbe sammen i studioet igjen, men vi har egentlig ingenting annet enn rykter og vage hint i intervjuer å gå etter. Under en konsert i november i fjor framførte de en ukjent, og muligens splitter ny låt, hvilket gir oss mye større forhåpninger enn vi burde ha. Kom dere i studio, karer! Vi forventer nye toner i løpet av året!


3. Soundgarden

Solokarrieren til Chris Cornell gikk mildt sagt til helvete, og fra askene kom det nytt håp til nostalgikerne blant oss. I 2010 kom den uunngåelige gjenforeningen med verdensturné og obligatorisk samleplate på slep. Ikke lenge etter kunne de meddele at de jobbet med nytt materiale og for et knapt år siden hadde de alt klart til innspillingen. Vi har ikke hørt så mye mer siden den gang, annet enn at de har lovet en utgivelse til våren. Fingrer, tær og tippekupongen er krysset!


2. Van Halen

Selv om bandet har turnert jevnlig, er det nærmere 14 år siden de har gitt ut et nytt studioalbum ('Van Halen III' fra 1998). Vel, gutter og jenter, nå er ventetiden over! David Lee Roth er tilbake, og er med på sin første plate siden 1984. Michael Anthony har blitt byttet ut med jyplingen Wolfgang (Eddie sin sønn), men det skulle vel ikke være noe hinder? 'Start Your Engines' kommer 7. februar, og den skal vi ha!


1. Black Sabbath

Hvem ellers kunne det være som toppet listen vår? Vi har hørt mumling om at Ozzy ikke er i stand til noe som helst lenger, men det burde jo solokarrieren hans være et solid motbevis på. Det var ikke rart at resten av bandet var sugne på å fortsette, etter tiden de hadde sammen med Ronnie James Dio i Heaven and Hell. En gjenforening med Ozzy måtte jo bare komme! (Ifølge oss optimister, i hvert fall).

Siden det ikke er mer enn halvannen måned siden vi fikk de gode nyhetene har det selvsagt ikke kommet noen albumtittel eller utgivelsesdato ennå, men under pressekonferansen 11. november kunne de fortelle at de allerede var godt i gang med skriveprosessen. Vi satser på ny plate i løpet av høsten og vinteren, og får heller nøye oss med å bite negler og rive ut håret i mellomtiden...


Og det var bare topp 10! Det står så mye vidunderlig musikk i kø, at vi føler oss som noen bortskjemte drittunger. Med tiden kommer det nok en lengre listen i denne tråden på forumet. Imens er det bare å gå amok i kommentarfeltet!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen