Merkelige merkedager

Kom mai, du sære milde!

Synes du ikke du har nok fri i mai? La oss hjelpe deg med noen flere merkedager.

Publisert Oppdatert

I mai står merkedagene i kø, som rockestjerner utenfor en avrusningsklinikk.

Her til lands er Arbeidernes dag, himmelspretten, Pinse, Frigjøringsdagen og selvfølgelig selveste 17. mai blant dagene som markeres. Som regel med et overdrevent inntak av fast eller flytende føde, enten det er duggfrisk øl, eller is og pølse i brød.

Det er derimot ikke bare her til lands at mai er sprekkeferdig av dager som må markeres med en skål. Mai ser ut til å være en fin-fin måned for skåling, latmannsliv i store deler av verden.

Gullrekka

"Yay, det er mai!"
 

Til og med i Japan, landet hvor ”arbeidsnarkoman” er en hederstittel som går i arv i generasjoner, er mai måneden for fridager. I perioden 29. april til 5. mai har de greid å trøkke inn fire forskjellige merkedager og helligdager, noe som fører til at dette kalles ”The Golden Week”. Eller, japanerne kaller det vel noe helt annet og uforståelig for oss, men det er i hvert fall slik det oversettes til engelsk. ”Gullrekka” hadde vel vært passende på norsk. Mange japanske arbeidere har opptil ti fridager i løpet av disse dagene, noe som må være japansk verdensrekord i Japan (…eller noe sånt).

Nerdenes høytid
 

"Yay, det er mai!"

Noe offisiell høytid er det vel knappest, men 4. mai er regnet som Star Wars-dagen. Strengt tatt ligger det vel ikke mer bak dette enn muligheten til å bruke ordspillet ”May the fourth be with you”. Noe som er mer enn god nok grunn for oss.

Håndkledagen

Vi ser hvem som aldri kommer til å få seg kjæreste.

Mer nerderi – 25. mai er ”Towel Day”, altså Håndkledagen. Dette er ikke et påfunn av Kid Interiør (da hadde det vel hett Steikje Fine Gardina-dagen), men en hyllest av forfatteren Douglas Adams. I storverket ”The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy” fremheves håndkle som et multiverktøy alle haikere burde ha i sekken. På denne dagen går derfor fans av Adams rundt med et håndkle. Hvis man først skal gjøre noe sånt er vel mai en bra måned, siden man aldri vet når man går på snørra i en fontene på grunn av litt for mange utepils, blir spylt ned av snørrunger i russedress, eller spydd ned av juniors halvfordøyde is og pølse.

Hele måneden

Mai er ikke bare full av merkedager, hele måneden i seg selv er også satt av til diverse markeringer. For eksempel "Pet Cancer Month". Sannsynligvis er målet å sette fokus på at også kjæledyr får kreft, men vi kan ikke se at det foreslås konkrete tiltak. Vi vil derfor benytte sjansen til å påpeke at også kjæledyr får testikkelkreft, så sjekk bjellene på pitbullen din i dag! 

"Go ahead, punk. Make my day."

"Older Americans Month" er selvfølgelig noe de har kommet på i USA. Det er vel få andre land som trenger en påminnelse om at folk faktisk blir gamle. "Older Americans Month" ble innført av John F. Kennedy i 1963, noe som er litt ironisk. Han ble jo ikke så gamle karen selv. I fjor var forøvrig temaet for måneden "Unleash the Power of Age" - stort mer amerikansk kan det vel ikke bli. 

I samme land er dette også "National Moving Month", siden mai er den måneden da flest flytter. Det ble sannsynligvis ikke færre etter at boligbobla sprakk der borte, og tusenvis av mennesker ble hjemløse. Om det hjelper å ha en nasjonal flyttemåned er en helt annen ting. 

En annen dårlig idé er å gjøre mai til "National Smile Month" i Storbritannia. Med tanke på tannhelsen der borte burde vel folk heller ta opp den gamle barneskoleleken "Ikke smile, ikke le, ikke vise tennene". 

Men, vi må selvfølgelig tilbake over dammen for å finne flere sære mai-påfunn. I USA er mai også "National Bike Month", "National Drinking Water Month" (det er da snakk om drikkevann, ikke å drikke mest mulig vann), og ikke minst "National Masturbation Month". 

"Gimme 5 for Masturbation month!"

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning