sjefer fra helvete:

Kim Jong-Ils arvtaker

Det er lett å ta over Nord-Korea, det skal nemlig mye til å gjøre ting verre...

Publisert Oppdatert

Å lage humor av storpolitikk og diktatorer er i beste fall vanskelig. Det stopper ikke oss fra å prøve, her er fem kandidater til jobben som Nord-Koreas neste statsleder.

En av de virkelig merkelige tingene her i verden er at jo triveligere og mer løfterikt navn en nasjon gir seg selv, desto mer råtten er staten som har gitt nasjonen navnet. Den demokratiske folkerepublikken Korea er erkeeksempelet på dette, og egentlig på det meste annet som er galt i verden. Heldigvis finnes det et lite blaff av lys i enden av tunnelen. Den mangeårige lederen Kim Jong-Il nærmer seg dødsleiet med ustøe skritt, og for en gangs skyld håper vi at det finnes både helvete og skjærsild. Men spørsmålet er, hvem skal overta makten? Landsbyidiotens evneveike sønn virker nemlig som et veldig dårlig alternativ. Derfor har vi tatt saken og funnet fem kjempekandidater som ved hjelp av en god mangel på kompetanse og sosial intelligens kunne klart det selv den forvokste megalomane babyen ikke greide: Miste makten tilbake til folket.

Rafa Benitez
Bruker halve statsbudsjettet på å hente ny hærsjef med kjempemeritter, men etter kort tid viser det seg at vedkommende alltid har vært pasifist og egentlig bare kom til Korea fordi han er så interessert i landets unike flora. Etter et år med Benitez er den koreanske hæren så vidt i stand til å slå Kiribati i en konvensjonell krig.

Randi Flesland
En kjent og kjær lederskikkelse i norsk forvaltning med en rekke gode egenskaper. Først og fremst er hun veldig flink til å skape fellesskapsfølelse blant sine undersåtter. Samme hvor hun har regjert har alle vært enige om en ting: Å bli kvitt henne fortest mulig. Hadde skapt en unik nasjonal fellesskapsfølelse idet både hæren, folket og eliten samarbeider i å kibbe henne fra tronen.

Tom Nordlie
Etter et halvt år ville den demokratiske republikken Nordlie-Korea ha doblet BNP og halvert barnedødelighet. Deretter ville det gått rett nedover. Blir henta til Kongo rett før overgangsvinduet stenger og overlater roret til den som vil ha det.

Styret i jernbaneverket
Dette er mennesker som er vant til å ta på seg umulige oppgaver og mislykkes så skinnegangene vrenger seg. Ville brukt de første 18 månedene på å gjennomføre ingen verdens ting for deretter virkelig å ta det med ro i den neste perioden. Denne kompetansen, toppet med en karismatisk og utadvendt stil man skal langt ned på havdypet for å finne maken til, hadde forhåpentligvis beredt grunnen til en bred folkelig opinion som selv styret i jernbaneverket egentlig hadde støttet.

John Fredriksen
Hadde flagga ut marinen til Panama og lagt grensevoktingen ut på anbud. Hæren under John Fredriksen ville vært totalt ute av stand til å forsvare DPRK mot noe som helst, men dæven så lønnsom den hadde vært.


Vet du om flere dårlige kandidater til jobben? Ordet er ditt og ordet er fritt. Dette er nemlig ikke den demokratiske folkerepublikken Norge.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning