Wikipondus:

Kevin (Påsan)

"Pappa, jeg vil bli frisør!"

Publisert Oppdatert

Påsan er sønn av Pondus og Beate, bror av Frida (Sneipen) og stolt eier av Bjarne. Påsan ble døpt av leserne etter at han i mange år ikke hadde hatt noe ordentlig navn, han fikk da navnet Kevin, etter Keegan.

Påsan er Pondus førstefødte og en karakter som har gjort mye morsomt opp gjennom årene. Har ofte hjulpet til med å vekke sin far med hyggelige meldinger som "Jeg vil bli frisør", "jeg har et forhold til en gift kvinne", og klassikeren "Liverpool rykker ned". Men var også en.... aktiv gutt på andre områder, ikke minst spilte han en sentral rolle i å styrke naboforholdet til gamle Henriksen, ved hjelp av snøballer, ringeklokker og sprittusjer.

Til tross for at de ikke deler musikksmak er Påsan skremmende lik sin far. ( I det minste ifølge Beate) De deler begge et kritisk syn på sin samtid: Hvorfor er det for eksempel bokstaver i matteoppgavene? Hvilken nytte har man av nynorsk diktanalyse når man skal bli fotballproff? Og ikke minst, hva skal det bli av mennesker som er dårlige i gym?

I likhet med Frida har også Påsan blitt noen år eldre løpet av serien. Hans interesser i begynnelsen, var rock, fotball og pøbelstreker, men disse er etterhvert byttet ut med hip hop og jenter.

I Påsan har dermed Frode Øverli en karakter med stor gjenkjennelsesfaktor. Han kombinerer skoletrøtt gjesping med knuste jente- og rockestjernedrømmer på en så troverdig måte, at man nesten skulle tro Frode hadde vært 14 år selv på et eller annet tidspunkt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning