Judas Priest - Redeemer of Souls

Klassisk Priest metal!

Publisert Oppdatert

Det er nå 40 år siden Judas Priest slapp debuten sin, og jubileumet feires med deres 17. utgivelse 'Redeemer of Souls'.

Det mest merkverdige ved platen, er at det er den første hvor gitarist og med-grunnlegger K. K. Downing ikke er med i oppsetningen, etter at han takket for seg i 2011. Bandet virker å ha kjørt en stødig vei med mål om å være "god nok", men har vel strengt tatt ikke tatt pusten fra oss siden 'Painkiller', så det spørs hvor mye dette har å si for kvaliteten. Den relativt ukjente og mye yngre Richie Faulkner har overtatt plassen som strengemann, og også delvis som låtskriver. Man skal ikke se bort fra at litt friskt blod kan gjøre musikken deres godt!

Titler som 'Halls of Valhalla', 'Sword of Damicles' og 'Battle Cry' maler et ganske godt bilde av hva man har i vente, og platen er fylt til randen med gallopperende krigshymner om heltedåder og helvetesild. Bandet bringer på ingen måte noe nytt til bordet, men når man er best på noe, så er det ikke alltid nødvendig å være eksentrisk og nyskapende. Judas Priest spiller på nostalgien vår, og gjør et gåsehud-fremkallende tilbakeblikk til 80- og 90-talls power metal.

</p> <p>Halford kan fremdeles bjeffe som en sint, liten bikkje, og imponerer til tider noe helt vanvittig med sin allsidighet. Mot slutten av 'Halls of Valhalla' glir han for eksempel fra pappabjørn til banshee uten å hoppe over en eneste note. Noen svakheter dukker opp her og der, men når han virkelig må trøkke til, så gjør han det med stil! "Unggutten" Faulkner viser seg også å være en puslespillbrikke som har falt perfekt på plass sammen med resten av bandet, og får titt og ofte vist fram fingerferdighetene sine gjennom de mange soloene platen byr på.</p> <p>De lovet oss i forkant av utgivelsen "klassisk Priest metal", og det har vi jammen fått! De fikk godt med pepper på den eksperimentelle konseptplaten 'Nostradamus', og tok kritikken til hjertet. Det er selvsagt ikke riktig at tilhengerne skal kvele bandets kreativitet, men Judas Priest høres så utrolig mye bedre ut når de holder seg til det de kan. 'Redeemer of Souls' er et finpusset stykke midt-tempo heavy metal, som oser av uforglemmelige melodier på lik linje med ting de gjorde på album som 'Sad Wings...' og 'Painkiller'! Imponerende, med andre ord!</p> <h1>8 av 10 konger!</h1> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen