wikipondus:

Jokke

Seinfeld har George. Pondus har Jokke.

Publisert Oppdatert

Jokke heter egentlig Joachim Jacobsen.
Han er sønn av Else og herr Jacobsen (fornavn ukjent).
Han bor sammen med Camilla, og sammen har de sønnen Gordon.

Jokke er Pondus beste venn og er svoren Leeds-supporter. Dette fordi han var sammen med en dame fra Leeds en gang (Hun var i slekt med Margaret Thatcher, men ikke fullt så søt). I takt med Leeds noe fallende stjerne i engelsk fotball har Pondus kommet med et og annet verbalt ballespark til sin venn.

Jokke er stor fan av rockebandet Kiss , hvilket har ledet til en rekke saklige musikkdebatter mellom de to vennene. I tillegg har Jokke blitt samboer med Camilla, fått sønnen Gordon og blitt gjenforent med sin far i løpet av serien.

Han er dermed den karakteren som har utviklet seg mest i løpet av serien. Han startet som en rølpete karakter med de verste egenskapene fra Øverlis verste venner: med tilhørende slagfyll, tvilsomme damer og trygdemottak. Mens han i dag driver bruktsjappe med faren sin, (Hvor de selger brukt vinyl, brukte tegneserier og IKEA-møbler til "spottpris.") og er etablert med både samboer og barn.

Jokker er den perfekte makker til Pondus, på noenlunde samme måte som George er det for Jerry Seinfeld . De deler nemlig veldig mye av de samme verdiene her i livet: Kjærlighet til øl og tungrock, samt skepsis til genser rundt skuldrene, solbriller til over 200 spenn og alle former for musikk utgitt av noen med "DJ" i artistnavnet.

Så til tross for de mange forandringene i hans liv, er Jokke grunnleggende den samme karakteren som stolt leverte fraser som: "Du svetter lite til å være så feit", "Ooohh tyttebær", og alle de andre flotte replikkene som gjør at han forlengst er en like viktig karakter for den norske folkesjela som Espen Askeladd.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen