You go, girl!

Ja, vi elsker kvinnen!

I anledning kvinnedagen hyller vi de tøffeste kvinnene innen rock

Publisert Oppdatert

La det ikke være noe tvil på 8. mars. Vi elsker kvinnen, og ikke bare på en "behagelig for øyet" måte. I anledning kvinnedagen hyller vi de tøffeste kvinnene innen rock!

NB: Ironifri sone.

Det er ingen tvil om at rock n roll er et mannsdominert yrke. Likevel en hel del hederlige unntak presset seg som løvetenner gjennom testosteronens asfalt. Her har vi samlet liten bukett som garantert har vært essensielle for at kvinnene nå kan stå bredbeint innenfor rocken.

"Women of rock! We salute you!"

Suzi Quatro
Suzi Quatro anses som en av de første kvinnene som spilte et instrument på scenen. Med catchy rockeriff og fengende melodier nøt hun stor suksess på midten av 70-tallet, og var med sin candy-røde bass og skinndrakt med på å starte rockeinteressen for en ung RedakTom.

Patti Smith

Sett på som rockens bestemor. Har vært med i gamet i snart førti år og ingen av kvinnene på denne listen hadde vært her hadde det ikke vært for henne. Ekstremt viktig og ikke minst dyktig.

Joan Jett Joan Jett var med på å starte jentegruppa "The Runaways" og legger ikke skjul på at hun var veldig inspirert av Suzi Quatro. Hun var en av de første kvinnene som startet eget plateselskap og har laget en av de ultimate party-låtene med "I Love Rock n Roll". Men denne låta er kulere.

Kim Gordon

Hvem er det? Spør du deg kanskje. Og det er et betimelig spørsmål. I de siste tyve årene har hun spilt bass og sunget i rockebandet Sonic Youth, som virkelig er et av de største bandene innenfor indiescenen i USA. Idoler for alle jenter i de siste tyve årene som har prøvd å spille bass.


Courtney Love

Vi vet. Før dere angriper oss for å tatt med Courtney Love, må dere huske at før hun var kun en klin gæern attention freak, så var hun en klin gæern artist og vokalist som ga ut et par knallplater med bandet sitt Hole. Det som kom etter Hole ble oppløst er bare trist, trist og atter trist.

Angela Gossow Vi turte ikke å la være å ha med vokalisten i Arch Enemy. Tyske Angela Gossow gurgler hver morgen med flytende lava og knust glass og er en av de få kvinnene som fikser death metal growling. Pent er det ikke, men dæven som det låter.

Bonusmateriale:

The Donnas

Nå kan vi ikke si at Donnas har vært så ekstremt viktige for rockens historie, men de har spilt rett frem ballerock i mange år nå, og denne coveren av Kiss Strutter, synes vi fungerer overraskende godt.


Gratulerer med dagen, jenter!

Vi har helt sikkert glemt noen. Men kommentarfeltet står åpent til å minne oss på andre dugandes damer.

MER MORO:
8 jenter som spiller gitar så fjordene blåner.
Ja, det er håp for den oppvoksende generasjon...

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen