Øresus:

Inquested - The Red Chambers

Eksplosiv metal fra Kongsberg Våpenfabrikk

Publisert Oppdatert

For en tid tilbake skrev vi om maratonkonseptet «The Insurguency tour» og tre band somvi så live en fantastisk aften i hovedstaden.

Vel nå vi fått tak i et av bandenes skiver, og jeg har gleden av å gi dere en gjennomgang av Kongsbergbandet Inquested’s album «The Red Chambers»

Inqusted er et Thrash Metal band dannet i 2004. Allerede i 2005 ga bandet ut en EP på 3 spor kalt Inquested.

I April 2008 ga Inquested ut sitt debutalbum The Red Chambers under et spansk distribusjonsselskap og det er dette vi skal smøre øregangene med i dagens Øresus.

Inquested spiller som sagt Thrash Metal og siden jeg har hørt dem live kan jeg gå god for at dette sparker rumpe! Men nok kosepreik, vi går sporenstreks til sporene…

Førsteinntrykk:

Album coveret viser overraskende nok en dør som er halvåpen inn mot et kammers hvor det stråler rødt lys ut ifra. Resten av coveret er som seg hør og bør innen sjangeren mørkt og dunkelt

Bandet 2011:

Vokal / gitar - Vebjørn Flaata Gulli
Gitar / backing-vokal - Eirik Jønnum Grimnes
Trommer - Stian Junge Strand
Bass - Magnus Jønnum Grimnes

Sporene:

Casualty And The Twisted
Albumet starter med en stille intro som øker i volum før fete gitarriff og trommer i makeløst tempo som Blakken drar ivei og umiddelbart setter lytteren i riktig modus. Et sterkt spor som gir gode vibber for videre lytting!

Eliminate
Også på dette sporet har vi et fantastisk tempo, og riffet er tungt og deilig. Akkompagnert av liflige triller fra gitar nr. 2 durer vi avgårde på nok en heidundrende tur i Thrashlandskapet. Låta har gode overganger, fine melodiske linjer og en trynesmelter av en gitarsolo, for å låne et uttrykk av Ulvedal.

Hollow Sleeper
Dette er albumets lengste spor på rett i overkant av 8 minutter. Dette er heller intet hvileskjær. Tempoet er upåklagelig, men av en eller annen grunn føler jeg ikke at det strekker helt opp til de knasende gode foregående sporene. Det virker som om Vebjørn maser litt for mye med vokalen, og det er nok dette som trekker litt ned. For Riff, trommer og bass er helt fortreffelig.

Headless
Dette er en kjapp rakker på underkant av 4 minutter. Her har riffet et noe kjappere takt innledningsvis enn det forrige sporet og melodien er så spenstig som tung thrash kan bli.

Scarfaced
Ingen grunn til å endre et vinnende lag, og også her har vi en låt i samme sinnelag som foregående. Kjappe deilige riff og røff vokal, når man i tillegg har lekre overganger får man en sterk og fin låt.

The Underworld
Dette sporet er en av låtene som bandet spilte live i sommer. Det har et mye seigere trøkk enn de foregående sporene og er som jeg sa forrige gang, thrash i verdensklasse. Dette er tungt, sint og deilig. Finfin overgang til litt mer tempo halveis i låta når det dukker opp et mellomspill med vokal og instrumentalpartier omvekslende før man går tilbake til et noe roligere men skikkelig tungt avslutningsparti med flott gitarsolo. Albumets soleklart beste spor!

Human Failure
Låta starter med kjappe gitar riff i noen sekunder før resten av bandet kommer inn sammen med et skikkelig vokalbrøl. Deilig tempo og skikkelig sint thrash. Mellompartiet med spanskgitar og elektrisk gitarsolo har nydelig glidende overgang til resten av låta og det hele har et proft og godt lydbilde.

Renevatio
Dette sporet er en snutt på 1minutt og 20 sekunder som fungerer som intro før sistesporet kommer brakende inn…

Ghost Of Existence
Tilbake til et kjappere tempo her idet låta starter med fine gitarsamspill. En god låt dette her også hvor det er solid driv på trommer og bass mens doble gitarer leker seg imellom. Samtidig har låta stødig vokalarbeide hvor det også kommer inn annenvokalist innimellom. Denne låta avsluttet konserten jeg så i sommer og er en like god avslutter på dette albumet.

På den andre siden av døra:

Da jeg så Inquested live i sommer følte jeg at dette ensemblet løftet publikum til taket med sin råe og brutalt deilige thrash. Bandet hadde god kontakt med publikum og man kunne se at de formelig vokste der de stod på scenen.

Ved å høre gjennom denne skiva nå i etterkant så merker jeg at jeg blir dratt tilbake til den magiske stemningen som jeg satt igjen med etter konserten også.
Musikalsk viser disse gutta verdensklasse i sin sjanger og til debutalbum å være så er dette albumet sterkt som få.
Skal man på død og liv klage på noe, så må det være at mange av låtene kanskje ligner litt for mye på hverandre. Men, låtmaterialet er upåklagelig og produksjonen likeså.

Bandet er sterke låtskrivere og sultne på suksess, derfor er jeg helt sikre på at disse Kongsberg gutta skal vi få høre mer fra tidens løp og vi ser frem imot med spenning på nest plateslipp!

Sjekk dem ut på nrk urørt her!

For ikke å snakke om den stadig oppdaterte Facebooksiden

8 av 10 Konger!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen