Blogg:

Inkassoguttene

I år har DNB fått Sølvguttene til å synge inkassokravene inn. God jul!

Publisert Oppdatert

I dag ringte jeg banken og fikk følgende beskjed: “DNB ønsker alle sine kunder en riktig god jul. I desember synges hovedmeny og kontofon av Sølvguttene.“ Merkelig nok var kontoen min like tom....


Alt til sin tid
Det er mulig, høyst mulig, jeg bare er en blakk, frustrert grinebiter, men: “Disponibelt beløp på kontoen er 0 kroner” høres ikke noe bedre ut om det kommer fra en jyplete kastratsanger.
Veldig mange mennesker anser nettopp Sølvguttene som det beste og mest stemningsskapende jula har å tilby. De færreste betrakter banken eller kontofonen sin på samme måte. Personlig liker jeg å høre Sølvguttene synge jula inn, det vil ikke si at jeg liker å høre dem synge om min manglende likviditet...


I tillegg...
og dette sier jeg med fare for å høres ut som en 90 år gammel svovelpredikant: Er ingenting hellig lenger? Er det ingen av julas uttrykk og tradisjoner som ikke skal knyttes til kommersielle aktører? Eller i motsatt fall: Hva hvis man tilhører minoriteten på flere hundre tusen nordmenn som ikke feirer jul? Hvorfor skal et slikt kulturuttrykk bankes inn i ørene på mennesker som ikke har bedt om det?


Så, kjære DNB:
om dere virkelig vil glede meg i disse førjulsstunder: Hva med å konsentrere dere om å forvalte kapital på en ansvarlig måte? Så kan dere overlate til kundene deres å feire jul eller la være på egenhånd. Og hvis dere virkelig føler dere skylder folket en gave i anledning høytiden: Hva med å si fra på forhånd neste gang dere har tenkt å overbelaste kontoen min med transaksjonskostnader?
Bare en tanke.....

God jul!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning