In Flames - Siren Charms

Samme innhold, samme innpakning...

Publisert Oppdatert

In Flames er altfor godt vant og komfortable med 'vers, refreng, gjenta'-oppskriften til å gjøre et genuint forsøk på å underholde på deres ellevte plate.

Jeg har fremdeles veldig stor respekt for det dette bandet gjorde i fordums tid, men det begynner å bli noen år siden kollektivet virkelig imponerte. Det kan virke som om fansen har blitt dysset inn i en slags drømmeløs søvn, hvor hver nye utgivelse fungerer som en smakløs velling som gir dem akkurat nok næring til å holde dem i live (Vent, er ikke dette plottet til en eller annen film...?). Det at den komatøse befolkningen tar den til seg, oppfatter In Flames som et tegn på at de liker det og vil ha mer, og hvorfor skulle de ikke det?

Dette kan nok i utgangspunktet virke som innledningen til en totalslakt, men svenskene er skyldige i en langt verre forbrytelse enn å lage drittmusikk; nemlig det å være gørrkjedelige! Platen er stappet med enkle og fantastisk forutsigbare melodier, som ved første gjennomspilling faktisk ikke er så fælt å fylle øregangene med. Men, allerede mens man hører låtene, kan man enkelt nynne med, og det betyr at musikken scorer fryktelig lavt på repetisjonsverdi-skalaen. Faen heller, dere har jo bevist at dere kan bedre enn dette, gutter!

In Flames har dessverre blitt en parodi på seg selv, og har etterhvert blitt valset over av sine egne elever som tok inspirasjon fra det de gjorde for 15-20 år siden. Kanskje det var strevet for å nå toppen som brant dem ut, og gjorde dem kyniske nok til å utnytte det faktum at en mer poppete fremgangsmåte kunne sikre dem en plass på plasttronen. 'Siren Charms' har flust med låter som er umiddelbart fengende, noe som kjapt kommer til å sende dem inn på listene og selge millioner av plater før verden blir lei dem igjen, på samme måte som tyggegummi smaker godt de første tredve sekundene, før du husker hvorfor det har "gummi" i navnet...

"Akkurat nok" er den beste måten å beskrive denne typen melodiøs lekemetal. Tilhengerne som kom inn etter årtusenskiftet, kommer mest sannsynlig til å sette pris på den (dog i en krapp, dalende kurve), mens mesteparten av gamleskaren allerede har godtatt at det bandet de kjente er død og begravet for lenge siden, og kommer dermed til å gi blanke faderullan i nye utgivelser. 'Siren Charms' faller i det store intet av fullstendig uinterresant musikk, og Fridén & Co. skulle nok heller ønske at folk fremdeles hadde et hat/elsk-forhold til dem, framfor likegyldigheten de inspirerer med album som dette. Kanskje det er på tide at In Flames tar seg en liten pause?

5 av 10 konger! (Jeg er ikke sint, bare veldig skuffet...)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen