fine tips:

Idiotens guide til nettpoker

Problemer med å skille poker fra vri-åtter? Vi hjelper deg.

Publisert Oppdatert

Som vi alle vet: I Pondus-universet spilles det poker til siste helsetrøye. Men hvordan skal man unngå å virke som Jokke ved pokerbordet?

Poker er en ekte manneidrett. Med det mener vi ikke at den egner seg bedre for menn enn kvinner, men at poker er en "idrett" for oss som liker å sitte i en stol med en kald øl i hånda. I og med at redaksjonens selvutnevnte mesterhjerne er på en ordentlig vinnerekke for tiden, kommer her noen nybegynnertips om denne stolte idretten.

1: By med baller!
Å by i poker er litt som å sjekke damer. Det er ikke nødvendigvis anbefalt ved enhver anledning, men skal du først gjøre det bør du gjøre det skikkelig. I begge tilfeller medfører dette økt risiko for juling, men du kommer også til å vinne stort av og til.

Særlig gjelder dette om du er på bløffetur: Som oftest vil folk til en viss grad gjennomskue bløffen din, men har du bydd nok tør de ikke se deg for å bevise det. Jokkes ynkelige 200 spenn er definisjonen på hvordan det ikke skal gjøres: Skal du bløffe, skal du by såpass høyt at ingen har råd til å overby deg.


2: Pokerpenger er ikke penger!
Du må bare spille med penger du har råd til å tape, eventuelt med penger du har lånt og ikke har tenkt å gi tilbake.
Grunnen til dette er ikke bare at det hindrer deg i å spille vekk gifteringen, eller guttungens konfirmasjonsgave, men at tanken på pengenes verdi kan få deg til å gjøre feil. Tenk på deg selv som Generalen og sjetongene som soldatene: Du kaster dem ikke bort unødig, men er heller ikke redd for å sende dem ut i krig for å dø.


3: Kast deg!
Prosentregning er ikke for idioter, men sunn fornuft kan man tilegne seg. Opptil 90% av hendene dine er bare søppel og bør kastes umiddelbart. Dette innebærer at du av og til kaster hender du ville vunnet på, men det er bedre å kaste en vinner enn å satse på en taper:
I Hold 'em kan også beste kort på hånda fort bli ubrukelig. Ditt vakre par i ess, som du hadde slike forhåpninger til, kan fort bli smadret av et flush- eller straightdrag. Dette er forferdelig surt, men fordelen med nettpoker er at man kan banne og skrike uten å avsløre seg overfor motspillerne. Og skulle du bli ekstra forbanna: bare husk å logge ut før du kaster laptopen fra terrassen.


4: Slapp av!
Etter at man har henta laptopen nedi hagen og logget seg inn igjen kan man lett være litt for aggressiv i budene. Dette kan gi gevinst, men er man ikke obs kan man bli utsatt for slowplay: Det er ingenting mer ydmykende enn at personen med best kort syner deg nølende gjennom tre runder med bløff, og deretter flirende kasserer pengene dine. Det er som å betale for å bli banket opp, bare verre, og det spørs om dataen overlever et fall til fra terrassen.


5: Lær av dine tap!
De første gangene du spiller poker kommer du til å bli utspilt og rundlurt, og deretter kommer du til å bli utspilt og rundlurt igjen. Trikset er å huske hvordan du tapte (som om du kommer til å glemme det) og bruke det mot andre folk neste gang.

Til tross for at det kan være forferdelig frustrerende: Det som gjør poker til en veldig morsom hobby er at man sjelden får mer underholdning for småpengene. Du ender nemlig hysterisk jublende eller frådende forbanna, selv om potten er betydelig mindre enn prisen på en kebab.

Lykke til!

PS Husk at den norske loven har ett og annet å si om pengespill, uten at vi helt kommer på hva det er. Vær også oppmerksom på at nettpoker kan føre til høylydt banning klokka halv fire om natta.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning