VIDEO:

Hvorfor gjør man slikt mot sine ansatte?

De desidert pinligste internvideoene.

Publisert Oppdatert

Innimellom prøver ledelsen i firmaer over det ganske land å motivere sine ansatte. Gjerne ved hjelp av leik og spel og en dårlig produsert musikkvideo. Det funker aldri.

Dere har alle helt sikkert sett det. Fotballsangvideoens tilbakestående lillebror:

Teambuildingsvideoen.

Der mellomlederne i et firma skal dra igang kick-offen. Dette gjør de vet å kle på seg en fjasen parykk og halte seg gjennom en dårlig koreografert dans som minner fryktelig om en orgie i Norsk Spastikerforbund. (Her er det viktig å unnskylde alle som ble støtt av den sammenlikningen. Vi har ingenting imot verken orgier, forbund eller folk med spasmer). Dette mens de synger en sang der de ved hjelp av sjanglende nødrim synger i kor om firmaets fordelaktige CRM-program og evne til å levere helintegrerte dataløsinger i samsvar med gjeldende ISO-standarder.

Før i tiden ble det til legendariske historier man hoderystende dro frem under fortrolige samtaler med tidligere ansatte. Ikke nå lenger. Takket være internett, kan disse tekstbok-eksemplene på totalt manglende dømmekraft deles til en lamslått verden.

Og nå har det skjedd igjen. Denne gangen er det Ylvis-sangen "The Fox" som danner grunnlaget for katastrofen. Videoen der næringslivtopper og ordførere fra Sunnfjord grundig beviser at "white men can't dance", er den hittil sterkeste søknaden om en egen puteknappfunksjon på Youtubevideoer.

</p> <p>Dette er jo ingen ny ting. Det har opp igjennom årene blitt lagt ned flerfoldig hundre kroner i studiotid og videoeffekter for å vise både aksjeeiere, styreledere og ikke minst kunder og leverandører hvilken fantastisk gla'gjeng man har med å gjøre.</p> <p>Vi mimrer tilbake med disse klassikerne:</p> <p> <strong>KBS Kjøpesenter:</strong> <br/> <iframe height="380" src="http://www.youtube.com/embed/lHv_cGQSIeg?rel=0" width="630"/> <br/>KBS kjøpesenter skulle legge ned, og det er grunn til å tro at alle fikk jobb i musikkbransjen i etterkant.</p> <p> <strong>Suldal Busslag:</strong> <br/> <iframe height="380" src="http://www.youtube.com/embed/PgWa0lqDL9g?rel=0" width="630"/> <br/>Denne er en eneste lang hyllest til Hugo og Ivar. Du kan formelig lukte lunken cola.</p> <p> <strong>Aibel Song</strong>:<br/> <iframe height="380" src="http://www.youtube.com/embed/74Y1skOONzw?rel=0" width="630"/> </p> <p>Oljefirmaet Vetco Aibel presenterer seg på denne måten. La oss håpe de er bedre til å sutte olje opp av bakken enn å lage video.</p> <p> <strong>Her er Kvivsvegen:</strong> <br/> <iframe height="380" src="http://www.youtube.com/embed/hFBK1ghkN1I?rel=0" width="630"/> <br/>Dette driver de med i kommunene Volda, Ørsta, Eid og Hornindal, mens de eldre reker gatelangs og barna må sove på gangen.</p> <p>Dette var det vi orker, men dersom du klarer mer, vil vi gjerne anbefale den geniale tumblren <a href="http://internvideo.tumblr.com/">internvideo.tumblr.com.</a> Her finner du alt ditt sorte hjerte måtte tåle av ufrivillig humor. Men ikke si at vi ikke advarte dere:<strong> Dette er i overkant kraftig kost.</strong> </p> <h2>Har dere noen favoritter? Del de gjerne med oss i kommentarfeltet!</h2> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning