fine tips:

Hvordan overleve Zombie-apokalypsen!

Hva gjør du når de døde vandrer jorden igjen? Be prepared. Be very prepared.

Publisert Oppdatert

Vi går alle rundt og engster oss for det. Hva skal man gjøre dersom de vandøde begynner å rusle rundt i gatene med hjernemunchies?

Vi ser det stadig vekk i splatterfilmene. En tåkete, måneløs natt, og vips, så spretter de opp fra gravene sine og ut av fryser'n på likhuset, klare til å være med i videoen til Thriller. Hver eneste gang stiller menneskeheten like uforberedt, og blir både frokost, lunsj og middag for sultne dauinger. Med tanke på alle de forskjellige måtene vi har sett dem bli vekket til live på, regner vi med at det bare er et spørsmål om tid før vi konfronteres med en zombieoppstandelse. Da er det best å vite hva du skal gjøre for å komme deg unna de sultne hordene med hjernen intakt.

Utstyr
For å nedlegge en zombie, må du gå etter hodet. Skytevåpen er veldig kjekt å ha, men krever ammunisjon. Derfor er det viktig å velge en passende, stump gjenstand som du føler deg komfortabel med i tillegg. Her er det bare kreativiteten som setter grenser, bare husk at det må være solide saker. Shaun Riley hadde for eksempel stor suksess med et cricketballtre, men tenk hvor tøft det hadde vært å smadre zombier med en brennende V-gitar!


Proviant
Det beste alternativet i en slik situasjon, er hermetiske matvarer. Man vet tross alt ikke hvor lenge apokalypsen kommer til å vare. Bare husk å velge riktige varianter, for brune bønner og ertestuing kan gjøre deg minndre lyd- og odørløs enn ønsket, og i en slik situasjon vil du ikke tiltrekke deg oppmerksomhet. Viktigst av alt: Husk boksåpner!

Positive sider: Plyndring
Man gjør det man må for å holde seg i live, og for noen innebærer det siste platen til Motörhead, eller en kul skinnjakke og et par solbriller til tusen spenn. Om du blir fersket, så forklarer du at "knuste vinduer kan erstattes, det kan ikke et menneskeliv..." før du brøler avgårde på motorsykkelen du knabbet fra utstillingsvinduet til Harley Davidson-sjappen.Forholdsregler
De fleste av oss er ikke så engstelige for reanimerte askehauger, så kanskje man kunne vurdert obligatorisk kremasjon? Om dette kræsjer med kultur og religion, kan man alternativt dytte det sammen med et skolefag, som for eksempel "Religion, livssyn og zombieapokalypser", eller gjøre zombieslakt til valgfag på ungdomsskolen. Om heller ikke det skulle få gjennomslag, fins det heldigvis nok av spill som gir deg god informasjon rundt emnet.

Sist, men ikke minst: Husk hjelm! Det er den smakfulle kunnskapen din de vil ha.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning