fine tips:

Hvordan overleve i offentlig sektor

Fem tips for å ikke dø av kjedsomhet på kontorplassen din.

Publisert Oppdatert

Hverdager er livet, livet består av hverdager, og livet kommer man som kjent ikke levende fra, med andre ord her kommer nok en guide:

Nok en gang har vi snoket blant bloggerne våre, og funnet ut at Olav RS er en vittig fyr.

The public sector survival guide.

Utnytt sentralbordet

Mye kan vi vel si om Graham Bell, hvorfor vi skal si mye om denne grimme skotten, vel et ordtak sier «Bell made Hell», i alle fall hvis du jobber et offentlig kontor. Hvordan i huleste skal man gjort noe når den helvetes telefonen står og ringer i et kjør? Har ikke folk bedre ting å ta seg til, enn å ringe deg i arbeidstiden. Dessuten, står det noe i arbeidskontrakten om at du skal svare i telefonen? Heller tvilsomt? Koble telefonen din over til sentralbordet, og du virker som en viktig person ? eller enda bedre. Sett den over til ditt eget nummer, slik at de som ringer hele tiden får opptatt. Aner jeg månedens ansatt?

A-B

Det forventes at du skal ta telefonen, det forventes at du skal gjøre noe. Men gjør noe da menneske, hva sier vi ikke noe om. Hvordan tusan skal man kunne ta seg en kaffe, og møte kolleger der man sitter? Man kan liksom ikke stå med kaffekoppen i hånda rett foran øynene publikum heller. En som bærer noe fra A til B er i alle fall opptatt, hva du bærer er ikke det viktigste, men at du bærer noe slik at folk ser det.

Hallo, tomme pappesker har også rett en luftetur.

Skaff deg en sykdom

Gjerne en som en smittsom, og ser skikkelig guffen ut, men som ikke nødvendigvis er dødelig. Denne patenten kan spare deg for ganske mye unødig kontakt med et plagsomt publikum. Særlig hvis du sitter i servicetorget i kommunen.

Begynn å røyke.

Røyk var sunt hele 50-tallet, det kan den også være her. Hva jeg mener er at i dag er jobbrelatert stress en folkesykdom som ikke fantes de tider. En god blås kan med andre ord løse visse problemer, og tar du den papirlageret eller andre steder, kan du løse andre problemer også, særlig hvis diagnosen din var «mangel førstesideoppslag i VG av typen ansatt brant ned rådhuset». Og du. Hvilket signal sender det ikke til besøkende at de ansatte tar seg en blås? Jo at her trives man jobben.

deg jobb arkivet

Hvem
er det som jobber arkivet dit du sender papirene dine? Kjenner du noen som jobber et arkiv? Ikke det heller nei. Men det finnes. Et eller annet sted sitter det noen i en kjeller, og passer møtereferater og plantegninger ? vi vet bare ikke hvem. Det finnes en slik jobb også.

Nå håper jeg du fikk noen gode tips, men husk «there are taxpayers out there» , og de vil ha valuta for pengene sine. Hva slags valuta sier de derimot ikke noe om, men kommer kanskje greske drakmer tilbake, da kan de det. Uansett, du er safe...i alle fall lenge vi har olje.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen