fine tips:

Hvordan overleve første møte med svigers

For deg som tror "takt og tone" er et musikkbegrep....

Publisert Oppdatert

For å sette premissene først: Du har på en eller annen måte klart å skaffe deg fast følge uten å måtte betale for det.

Dette var helt sikkert både utfordrende og vanskelig, men det er likevel bare begynnelsen på problemene: En dag må du nemlig møte foreldrene til din utvalgte.

Dette er nesten som muntlig eksamen. Du vet du kan, men sensoren har en fryktinngytende autoritet som fullstendig lobotomerer deg. På samme måte kan foreldrenes strenge blikk få svettekjertlene dine til å kopiere Vøringsfossen, mens tunga di mister enhver kontakt med hjernen. Men, frykt ei! Pondus.no kan hjelpe deg å unngå de største katastrofene:

Presentasjon

Utrolig nok er det ikke så mange som lar seg imponere av en trygdemisbruker i veteranklassen, men vi kan jo ikke alle være suksessrike aksjemeglere med Bolivias bruttonasjonalprodukt på bok. Du er heller en allsidig person som holder alle muligheter åpne, og er ikke kresen med hva du bruker ferdighetene dine til. Om du flipper burgere på MacDonalds, så sier du stolt at du jobber på kjøkkenet på en svært populær restaurant. Alt handler om riktig ordvalg.

Komplimenter

Det fins velformulerte komplimenter, og det fins livsfarlige forsnakkelser. "Dæven døtte, din kone har dritfine mugger! Synd din datter har arvet dine..." er for eksempel noe man ikke bør si til en mann som i utgangspunktet hater deg inntil du har bevist din verdighet. Å diskutere fysikken til datteren og konen hans er med andre ord strengt forbudt. "Jeg kan se hvor deres datter har fått sin sjarmerende personlighet fra" er mer akseptabelt.

Smalltalk

Aldri, aldri snakk om været! Det finnes ikke tydeligere tegn på at du heller ville trukket ut tåneglene enn å fortsette praten. Husk også å takke for maten etter middagen, selv om det smakte størknet eselsnørr. Mat er i utgangspunktet et trygt og allmenngyldig tema å diskutere, siden de fleste mennesker spiser, men alt med måte: At du får sprutbæsj av kålstuing, er noe de færreste trenger å vite...

Kjenn din besøkelsestid

Hvis kvelden blir lang kan det bli litt tørt å prate om mat hele kvelden. Prøv deg da på noen sikre temaer, som sport eller musikk. Om faren skulle nevne erkerivalene som sitt favorittlag, eller at han foretrekker artister i fløyelsdress, så takker du pent for deg, og ønsker den ganske ferske eksen din lykke til videre i livet. Sport- og musikksmak har en tendens til å gå i arv, så hvorfor ta noen sjanser?

(Redaksjonen tar forbehold om trykkfeil og eventuelle tips som fører til grisebank og ydmykelse...)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning