utvalgt blogg:

Hvem har bæsja på TV-n min?

Kabel-TV lever nå farlig nært opp til navnet sitt i overført betydning.

Publisert Oppdatert

Vi på pondus.no leser gjennom alle bloggene dere lager, og dersom vi finner noen vi liker spesielt godt, løfter vi den frem på forsiden. Først ut er vår mann Olav RS:

I riktig gamle dager, da Sovjet eksisterte, og trusselen om atomkrig hang over oss dukket håpet opp i bygda. Håpet hadde hockeysveis og snekkerbukser, og snakket engelsk. Noen hadde nemlig anskaffet en diskret parabol (i dag kjent som pornowok og trygdeskive) og dermed strømmet inntrykkene inn over eteren. Siden jeg vokste opp i en lærerfamile var selvsagt en slik anskaffelse uaktuell politikk, nei takke seg til blokkfløyte og protestviser lørdagene dersom NRK falt ut fra vår Grundig - smuglet fra Charlottenberg i 1985.

Hva jeg vil frem til er hvordan endel programmer formet oss, ga oss håp, som vi igjen kunne lagt en lang kabel i, men nok om det.

Når jeg som en selvfølge ser gjennom alle kanalene Hus-Camorraen (sameiet) har bestemt vi skal ha, stiller jeg et spørsmål: hvem har bæsja TVn min?

Discovery:
Dette
var kanalen for oss med litt mer sans for historie enn fotball. Her gikk det gilde dokumentarer om 1., 2, og til og med 3. verdenskrig! Og hva sender de ? Jo vi har jo dokumentarer om sinte amerikanske familier med en blodtrykk som får en nedsmelting av en reaktor til å fremstå som en daff fyllefis.
Hva
gjør familen? Jo de skrur motorsykler - og er sinte. Videre sender de særs eksistensielle dokumentarer om lettkledde damer som tatoverer seg selv og andre, og et par snodige skruer som tester ting for å få bekreftet at myten ikke stemte.

Animal planet:
Etter at Steve Irwin dro "Skate or die" litt langt har også denne kanalen fallert, stort sett handler den om hvor koselige pytonslanger er. Pytonslanger er koselige dersom man har en selvgående plenklipper i riktig retning. Videre har de en eller annen moral om at alle andre dyr er snille - og ikke råvarer for matproduksjon. Mulig de har en agenda om å gjøre oss alle til vegetarianere? Nei vet du hva?

TV2 prøvde seg også noe slik som "Villdyrlegene", men jeg gadd aldri å se det før jeg fikk en skriftlig garanti for at Gaute Grøtta Grav ble tuppet i balla av en vred ronkedor.

Dette er vel bare toppen av isfjellet, i de siste årene har vi blitt beriket med slik som "Disney Channel", et særs fargerikt konsept, men gode muligheter for å gi foreldre og barn hhv magesår og epilepsi - og kollektiv deigræv.


Men den verste er MTV - tidligere Music Television - i dag Møkka TV, for hvor i det latinske navnet sveits er musikken? Noe ralling sendes, men det er stort sett sinte afroamerikanere som har brukt alle pengene sine fete gullkjeder, fine biler, og fest og fjas. Disse snakker sint om alt mens en eller annen slår takta (litt sånn som tilrettelagt opplæring).

Når ralling har vart ca fem minutter kommer resten av programmene; vi kan se "Disaster dates", som viser den harde kjerne driter seg ut dates, som igjen vitner om at kanalen stort sett appellerer til de med en EQ som får en Sci-Fi messe til å virke utadvendt. Et eller annet program om noen som slår seg, og noe som heter "Pimp my ride" - eller "Puss opp bilen min" om du vil. Hva har dette med musikk å gjøre?

Jeg så MTV for å se musikk - hvis jeg vil ha tips om bilen min ringer jeg Mekonomen Årnes.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning