Julens viktigste poll:

Hurra, som vi ELSKER julen!

Jula er en flott tid, dere...

Publisert Oppdatert

I går fikk vår lokale "nissantrop" fritt spillerom og la ut om hvor mye han hatet julen. Men la oss være ærlige. Julen er også en brillefin tid. Dette er hvorfor. Obs: Ironifri sone!

Les gårsdagens julerant her.

Det er så lett å gå i kynikerfella og man skal passe seg for den. Det er viktig når det svir i VISA-kortet og blodtrykket er på 35 psi fordi man husker alt man har glemt å gjøre, at man trekker pusten dypt og tenker på hva julen også er.

Julen er barnas tid
Det er lite som er så trivelig som å se ungene kose seg i jula. Førjulsforberedelsene med pepperkakebaking, lett kaos på kjøkkenet, men det er verdt det. Forventningene og den barnlige troen på at det finnes en feit fyr på Nordpolen som faktisk har tatt seg bryet med å reise hele veien hjem til deg for å levere gaver.
Og etter en lang julekveld kan man kjenne gleden over å bære små, varme og utslitte barnekropper til sengs, og så bare kjenne freden senke seg når man endelig kan nyte litt alenetid sammen med et glass akevitt.


Julen er tradisjonens tid
Få høytider er forbundet med like solide tradisjoner som julen. Det er jo ikke så rart. Dersom man gjør en ting to ganger i jula, er det tradisjon. Og tradisjoner er stas. Tenk om man skulle måtte gå rundt å lure på hva man skal spise på julaften? Uansett om du er vant med ribbe eller pinnekjøtt, lutefisk eller grandis, det MÅ være sånn, og takk for det. Pluss at man får lov til å drikke så mye gløgg man orker!


Julen er sangenes tid

Si hva du vil om julens religiøse innhold, men det er ikke til å komme forbi at julesanger er noe av det vakreste som finnes. Fra den sakrale høytiden i "Deilig er Jorden" og Jussi Bjørlings "O helga natt" til den festlige "På loven sitter nissen". For ikke å snakke om den vakreste gjenfortellingen av juleevangeliet som finnes; Prøysens "Julekveldsvise".


Julen er gavenes tid
Det er ingenting som føles rikere enn å se at en gave man har planlagt lenge skulle bli perfekt, faktisk blir mottatt med den gleden du hadde håpet på.
Det er også en helt fantastisk følelse å motta en litt ubehjelpelig innpakket gave, som du vet at ungen din har jobbet hardt med, se hvordan han gleder seg til å se reaksjonen din, og du merker du blir oppriktig glad over klokkestrengen som han har laget, bare til deg.

Klikk neste for flere argumenter og den viktigste pollen du har deltatt på i år...

Julen er TV-ens tid
Vi har alle ting vi bare MÅ ha med oss på TV-en. Det går slag i slag hele julaften. Vi trenger bare å si ord som

Tre nøtter for Askepott, tidenes tsjekkiske babe.

Disneykavalkaden, på svensk, selvfølgelig. Med "Ser ni schærnan i det blåååå!"

Sølvguttene synger julen inn og kirkeklokker klokken 17 blank,
og ikke minst

Bertil Jonssons Julafton. DA er det jul, da.

Denne er bare lagt med som eksempel. IKKE klikk på linken før etter julemiddagen.


Julen er DIN tid
Selv om du ikke orker julestress og mas, har du likevel noen herlige fridager som du kan bruke på bare deg selv. Det vil si at du kan melde deg helt ut av samfunnet, dra for gardinene, dytte Skyrim eller Uncharted 3 inn i PS3-en og dra allnighters, uten å føle deg ræva dagen etter. Og dette kan du gjøre i HELE romjula!

Det er ikke til å stikke under en kjepp i jula at jula kan være en tung tid for mange. Så ta gjerne en telefon, eller besøk, eller send en SMS til en du ikke har hatt kontakt med på lenge. Hvis det er vanskelig, så lik noe vedkommende har gjort på Facebook, i det minste... :)

Poll!

Joakim og RedakTom har diametralt motsatt syn på denne saken. Joakim hater julen. RedakTom elsker den Men hvem har rett?

Ta julens viktigste spørreundersøkelse her!

Obs! Du må være innlogget på pondus.no for å kunne delta.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen