De fleste spillere får den dommeren de fortjener....

Hold kjeft og spill fotball!

Publisert Oppdatert

Det teiteste man ser på en fotballbane, er spillere som bruker mer tid på å kommentere dommerens innsats enn de bruker på å forbedre sin egen

Det er veldig få supportere som ikke synes filming er en forbanna uting. Noen går til og med så langt at de synes det er en uting, selv når det er deres egne spillere som skaffer laget et sårt tiltrengt straffespark. Men det finnes et par ting som er enda litt mindre sportslig, og mye mer idiotisk enn filming: Dommerflørting og -kjefting.

Manglende giljotin

Å se spillere som ved den minste kontakt med motspiller legger seg ned, drar til seg ballen og ser bedende opp på dommeren, er ille. Å se spillere som får et aldri så lite puff i leggen, går ned i knestående, kikker på dommeren og deretter går i et 360 brøl fordi de ikke har fått medhold i sin appell om frispark/straffe, er enda verre. Å dømme sitt eget frispark ved å ta ballen med henda straffes for sjeldent med gult kort, å kjefte på dommeren mens ballen fremdeles er i spill straffes alt for sjeldent med giljotin.

Sutrende kjempe

Og dette er ikke noe som bare gjøres av søreuropeiske klyser med mer hårgele enn hjernemasse: I det 87. minutt av Tottenhams 2-2 kamp mot WBA kom Peter Crouch innpå. Etter kort tid havner han i en duell, hvorpå to meter fotballspiller detter og ikke får frispark. Men i stedet for å sette etter ballførende motspiller med mord i blikket og spisse knotter, blir han stående og skrike etter dommeren. På 2-2, på hjemmebane, med noen få minutters spill igjen. Er det mulig? Er det virkelig trenere, medspillere eller supportere som vil ha spillerne til å kjefte på dommeren i stedet for å jage ball? Satte Tottenham inn Crouch fordi de kjente behovet for en ekstra spiller på banen som kunne skrike til dommeren?

Spania

I spansk fotball har spillernes innvolvering i dommeravgjørelser lenge vært normen. Ronaldinho brukte for eksempel hele sin siste sesong i Barcelona liggende på magen i gresset, med ballen i henda og et bedende blikk på dommeren. En liga som har eller har hatt spillere som Ronaldo, Robinho og Henry har noen ganger tatt beskyttelsen av offensive stjerner for seriøst. Men i spansk fotball er det dessverre tradisjon for at det er frispark hver gang en såkalt stjerne ber om det. I England legger de sin ære i tøffere fotball og likhet for loven, det forplikter!

Supporternes ekspertise

Vi supportere respekterer at spillerne er bedre enn oss i fotball. Vi kommer stort sett ikke løpende ut på banen for å demonstrere den perfekte måten å legge en langpasning med ytterskru. Derfor burde vi kreve at spillerne holder seg unna våre ekspertiseområder: De spiller fotball, som er det de er best til. Vi kommenterer og kjefter på dommeren, som er det vi er best til.

Enig?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen