tegneserier

Hemmeligheten bak coveret til Pondus vs LUNCH

Hvordan har Norges seriekonge og kronprins samarbeidet om coveret på sommerens kuleste album?

Publisert Oppdatert

Dersom du har skaffet deg årets sommeralbum Pondus vs LUNCH, kan du ikke unngått å ha tenkt på hvordan det fantastiske coveret ble laget. Det har vi tenkt å fortelle deg.

Dersom du ikke har tenkt noe på det, har vi uansett tenkt å fortelle deg det.

Årets sommeralbum fra Pondus-redaksjonen er et slags samarbeid mellom Pondus og det som er i ferd med å seile opp som den nye kronprinsen i norsk stripeserieverden.
Så lenge Pondus har eksistert, har det vært små "beefer" mellom han og opp-og-kommere. Vi husker alle hvordan M og Pondus utvekslet springskaller i stripeformat gjennom flere år. Etter at Børge Lund for alvor begynte å snuse på en plass ved voksenbordet, er det klart at Frode måtte finne måter å jekke ned jyplingen på. Det kan du lese om i Pondus vs LUNCH.

Vi har tatt en liten prat med Børge om hvordan de tilsynelatende bitre serie-fiendene har klart å samarbeide om coveret på albumet.

– Det var en ganske absurd følelse å få tilsendt tegningen fra Frode og se at han hadde laget en egen signeringsboks til meg. Da hadde jeg følelsen av å spille med stor ball, smiler Børge (vi antar at han smiler - men vi vet ikke, siden vi snakket med ham på telefon).

– Så hvordan foregikk dette helt konkret?

– Frode sendte meg tegningen sin, med et hull, der det var opp til meg å tegne inn mine figurer i Anfieldbåten. Det var ikke akkurat som å tegne barter på Mona Lisa, men det er klart, jeg kjente jo en viss æresfrykt da jeg tegnet Jokkes fotball-lue.
– Jeg printet ut tegningen, skisset mine figurer inn, scannet inn og "tusjet" mine figurer på mitt Wacom-bord. Så sendte jeg tegningen fra meg, og resten er historie.

– Apropos ære, hvordan føltes det å se Kjell skjendet på det groveste av Frode?

– Tja... Jeg vil vel ikke akkurat kalle det en ære. Men det var godtvondt, fordi vitsen var såpass under beltestedet. Det var vel som følelsen av å bli taklet i knehøyde, men likevel score, slik at du halter av banen med en skikkelig god følelse gjennom smerten.

Det er ting som kan tyde på at serie-feiden mellom Frode og Børge knapt har begynt, og vi kan bare glede oss til fortsettelsen.

I mellomtiden kan du kjøpe albumet Pondus vs LUNCH i din bladsjappe, eller på nettbutikken vår.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen