Øresus:

Hell - Curse and Chapter

Heavy metal til massene!

Publisert Oppdatert

Hells 'Curse and Chapter' er en av platene som tuslet lydløst og kappekledd under radaren vår i fjor. Tatt disse britenes enestående debut ('Human Remains' fra 2011) i betraktning, har vi skyhøye forventninger til deres nyeste ytring!

Platen åpner med en orkestersnutt som setter en mørk og dyster stemning, og hinter til et vi har med et grandiost og ambisiøst verk å gjøre! 'The Age of Nefarious' overtar tøylene, og drar ut i en radiovennlig trall som gir et ganske tydelig nikk til The 5th Dimension. Det er kjapt og fengende, med små melodiøse brudd mellom enkle riff. Det er for all del bra saker, men litt tammere enn det introen lovet oss.

På neste spor har vi bare å bite oss i tungen og spise ordene våre, for her starter godsakene for alvor! 'The Disposer Supreme' og 'Darkhangel' er fyldig og varierte, bombastiske, men ikke på samme måte som f.eks. power metal eller moderne prog rock. Som Iron Maiden på 'Seventh Son of a Seventh Son', bruker Hell sjelden synthen som et hovedinstrument, men for å fylle igjen hull mellom noter. Musikken veksler mellom akustiske gitarer, trynesmeltende soloer, spoken word over myke synthlinjer, og alt annet som kaster normal sangstruktur ut av vinduet!

</p> <p>Selv om det er knapp tid siden Hell kom ut med debutplaten, har de holdt på i godt over tre tiår. De var med under starten av den britiske bølgen, og det høres klart og tydelig. Mens mange band står fast i de samme gamle klisjéene, viser Hell kreativitet og ekspertise når det kommer til både låtskriving og instrumenthåndtering. Gjennom platen, leker bandet seg med flere forskjellige skalaer og instrumenter, og skaper igjen et herlig fengende og variert album. Låtene hekter deg fra første lytt, men har også høy gjenspillingsverdi.</p> <p>Om ikke bandet klarte å slå gjennom sammen med Maiden og de andre, så står de i hvert fall fremst nå, på den nye bølgen av heavy metal!</p> <h1>9 av 10 konger!</h1> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning