Gruespillere

Kunsten å ødelegge gode filmer

Publisert Oppdatert

Har dere noen gang sett en film som dere både elsker og hater?

Det fins mange verk som er så dårlige at de krysser en magisk grense, og blir til vidunderlig, ironisk underholdning. Andre filmer bygger på et horribelt dårlig manus, men blir reddet av skuespillerprestasjoner fra øverste hylle. Men ingen av disse fremkaller den samme striden mellom følelser man får av filmer som i utgangspunktet var gode, men som blir herpet av irriterende, talentløse personer. Her er de verste syndene:


Film:
Indiana Jones and the Temple of Doom
Synderen: Kate Capshaw som Willie ScottAlle gutter har blitt lært opp til å ikke slå jenter, men gjett om trangen melder seg under scenen i jungelen, når hun løper rundt og skriker i en halv evighet. Dessuten står hun for en av filmhistoriens verste fremføringer (se videobevis ovenfor). Hvorfor fikk hun rollen? Vel, hun endte etter hvert opp med å gifte seg med Spielberg, hint hint...


Film:
Bram Stoker's Dracula
Synderen:
Keanu Reeves som Jonathan HarkerDenne karen er kanskje den minst tilpasningsdyktige skuespilleren i verden, og den personen som trodde han skulle klare steget fra den Butthead-aktige rollen sin i 'Bill & Ted's Excellent Adventure' til en britisk pamp fra det 18. århundre, må ha hatt støv på hjernen.


Film: Star Wars: Episode II og III (Attack of the Clones og Revenge of the Sith)
Synderen:
Hayden Christensen som Anakin Skywalker


Nå skal vi ikke påstå at den første trilogien hadde fantastiske skuespillerprestasjoner heller, men denne jyplingen tar kaken. Ikke bare er han blottet for talent, men hvem i alle dager klarer å seg for seg denne smukkasen under Darth Vader sin hjelm?!


Film: Catwoman
Synderen:
Alle involverte, men spesielt Halle Berry som Patience Phillips/CatwomanKanskje den eneste skuespilleren gjennom tidene som har fått både en Oscar og en Razzie? "Tegneserie til film"-konseptet pleier enten å bli fantastisk underholdning, eller en håpløs flopp, og denne kalkunen kunne fort lagt karrieren hennes i grus. Hadde de ansatt noen som gadd å engasjere seg bare en bitteliten smule, kunne dette blitt en helt ålreit film.


Film: The Darjeeling Limited
Synderen: Owen Wilson som FrancisOwen Wilson klarer ikke å kanallisere noen andre enn Owen Wilson, enten han spiller bitteliten cowboy, notorisk skjørtejeger eller pave. Likevel får han roller i det som kunne vært ganske gode filmer, hadde bare ikke vært for ham. Han klarer faktisk å sette den nesten like usmaklige lillebroren i et godt lys!


Film: Batman Begins
Synderen: Christian Bale som Bruce Wayne/BatmanJoda, vi hører truslene om steining, men tenk dere litt om nå. Filmen begynner veldig bra, og Bale gjør en langt over gjennomsnittlig bra prestasjon, helt til han får på seg Halloween-kostymet sitt. Da blir han plutselig til noe som ligner mer på de forferdelig dårlige skurkene fra den originale serien, med det verste tilfellet av whiskystemme noensinne. Det blir umulig å ta ham alvorlig, og hele filmen falmer.


Har dere flere forslag på gode filmer som har blitt herpet av dårlig skuespill? Finn deres indre filmkritikere, og gyv løs i kommentarfeltet!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning