fine tips:

Grilling 101

...eller 110, hvis det går galt!

Publisert Oppdatert

Sommeren i år var fin, det kvarteret den varte. Vi håper dere benyttet den til noe fornuftig. Som for eksempel grilling.

Vi holder alltid øynene åpne for nye talenter. Denne gangen har vi fått inn noen gode grilltips fra matswo, og det viser seg at han mestrer humor like godt som grillklypene! Take it away!


Kuling i kastene og sludd i lufta forteller oss at det er sommer, og urinstinktene baki lillehjernen roper at det er på tide å tilberede kjøtt over åpen flamme. Sven Nordin tar seg av jakten for de fleste av oss, så vi velger å fokusere på hvordan man skal kunne se forskjell på det som er over og under risten.


Kull er gull
Tradisjonsrik, norsk grilling involverer som oftest tennvæske, minimum én flaske per runde. Moro i seg selv, men litt upraktisk når man verker etter å få slengt Nasse, Ferdinand, og et par av Pål sine høner i gruen. Bruk heller en skorsteinsformet grillstarter, fyll i briketter, og fyr på i bunnen med en tennbrikett. Når grilldressen smelter, øyenbrynene blir små hvite klumper og sandalene krøller seg, er kullet klart.Riktig utstyr
Det fins lekkert stash som gjør grilling til et høyst spennende våpenkappløp med naboen. Skikkelig klype er obligatorisk (med mindre
du klatret i høyspentmasten som liten), og den skal kunne løfte halvannen gnu. Driver du og pirker i maten, renner saften ut, og det er tross alt ikke tørrfôr vi driver med. Saftige minigriser og kyllinger som danser en fettdryppende ballett, får du bare til med motorisert roterende grillspyd. For de skikkelig store kjøttstykkene, anbefales digitalt termometer, som gir lyd fra seg når kjøttet er ferdig.

Perfeksjon
Nordmenn flest kremerer maten ved direkte grilling, og driter i lokket som fulgte med grillen (mens andre bruker dassen - RTom). Ser maten ut som et napalmnedslag i en grisebinge? Prøv dette neste gang: Legg kull på sidene i grillen. La kjøttet ligge akkurat lenge nok til å få farge. For referanse, tenk: ”Snooki”. Legg så maten over området på risten det ikke er kull under, sleng på lokket, og måltidet vil nå lage seg selv. Imens nyter du en duggfrisk bayer, mens fruen tilbereder salaten som ingen kommer til å røre.

Da har du i så tilfelle for lite kjøtt...

God grillings, og fortsatt god sommer!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen