Sport uten offside:

Gressklipperrace

Publisert Oppdatert

Det er snart vår. Noen heldige beboere kan allerede skimte det grønne gresset gjennom 40cm med snøspekk og isbré. I tillegg ruller seriefotballen sin vante gang. I den anledning skal vi ta for oss noe helt annet. Gressklipperrace.

(Vi vekker til live en av de klassiske artikkelseriene her på Pondus.no. Major Skalle er tilbake med Sport uten Offside. Ta godt imot ham -RT)

Tenk på ordet Gressklipperrace. Hva ser du for deg?

Dette?

Dette?

Eller dette?

Dersom du valgte det siste, har du nemlig helt rett. Det er nettopp dét gressklipperrace er. En gjeng miljøskadde tusseladder med helhjelm og dress fra Felleskjøpet som konkurrerer om hvem som kan komme opp i over gangfart med en dvask sittegressklipper på et gammelt jorde.

Hvordan foregår dette? Utøverne fiser rundt om på denne banen mens de viser hverandre fingeren, kræsjer inn i hverandre i veddeløpsfart og kjører over sine motstandere så vitale organer ser ut som en halv kartong med makrell i tomat. Her er alt lov. Praktisk talt. Det hele eksploderer i et inferno av macho-sistisk ekstravaganse og testosteron som selv ikke wrestling-sporten kan konkurrere med.

Nesten.

Det der var nemlig bare tøv. Akkurat som gressklipperrace. For gressklipperrace er noe av det teiteste som noen gang er oppfunnet.

Altså. Gressklipping er i utgangspunktet kjedeligere enn å se på tånegler vokse. Og lyden av en gressklipper en sommerdag, er like ille som å gnisse seg på tennene med isopor. Hvor har de da fått det fra at det å lage sport av det? Kunne de ikke like gjerne laget sport av å sette opp takrenner?
Eller å traske rundt på en overdimensjonert plen og slå etter en liten ball?

Men neida. Gressklipperrace it is. Så hva er reglene? Vi aner ikke. Annet enn at det kan minne vagt om gokart-kjøring. Det eneste kravet til å få være med i et gressklipperrace later til å være at du må ha en umodifisert gressklipper (både på inn- og utside), med unntak av bladene på undersiden. Slikt vil vi ikke ha noe av. De må vekk. Det er nemlig en tommelfingerregel at man ikke skal kunne miste tommelfingrene.

Dessuten trenger du et egnet sted å kjøre. I mangel av noe annet fungerer hagen. For de med litt større vyer vil vi foreslå gressmatta på Camp Nou.

Hva skjer så? Førerne freser gjennom løypa i håp om å bli verdens beste gressklippersjåfør.
Når det er sagt, så skal det sies at dette faktisk går litt fortere enn man skulle tro:


Så hva kunne gjort denne gresslige (høhø) sporten mer interessant?

Det er så lenge siden vi har hatt en "Sport uten Offside" at vi knapt husker hva det var vi pleide å foreslå... Hva var det nå igjen...That´s right folkens! Hai five!

Major Skalle kan mye om mange sporter. Dersom du lurer på hva vi vet om nettopp din favorittsport, så kom med forslag i kommentarfeltet. Dersom den er tilstrekkelig pung faderittan, vil vi ta den for oss.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen