Fuglehjerner

Lillestrøm sportsklubb klagde på at ingen brydde seg om dem, så sparka de treneren og fikk oppmerksomhet. Er all PR god PR?

Publisert Oppdatert

“Del øyeblikket -Del drømmen”, er budskapet man blir møtt med når man går inn på Lillestrøms nettsider. Kanskje de burde gjøre det om til: “Del korttenktheten – Del panikken”? Så blir det litt mer forståelig hvorfor de sparka en av Norges beste trenere, tre kamper før seriesavslutningen.


Spillerutvikling
Du trenger ikke være fan av Henning Berg for å ha respekt for jobben han har gjort som trener. Både i Lillestrøm og Lyn har han gjort spillerutvikling til sitt kjennemerke og levert gode resultater, spillerstall tatt i betraktning. Da Henning Berg overtok Lillestrøm var klubben i økonomisk krise og hadde Eliteseriens eldste spillertropp. Selv med et slikt utgangspunkt har han langt på vei lyktes i å gjenommføre et nødvendig generasjonsskifte, og samtidig skaffet klubben penger!


I år
har han fått Nosa og Ujah til å blomstre, omtrent mot spillernes vilje, før begge ble solgt videre med solid profitt. I tillegg har han gitt en rekke talenter spilletid i Eliteserien og kunne helt sikkert bygget videre på dette neste sesong.
Det er vanskelig å tenke seg at Berg, med midler fra sommerens salg, ikke ville funnet og foredlet enda flere talenter, og dermed hatt gode sjanser for bedre resultater neste år.


Grunnen til oppsigelsen
er vanskelig å skjønne for utenforstående. Rett nok har det gått dårlig i det siste, men dette må ses i sammenheng med skader, ungt mannskap og salg av viktige offensive spillere. Det har også blitt sagt at Berg ikke skaper entusiasme og engasjement, og at folk ikke bryr seg om Lillestrøm lenger. Sånn sett kan oppsigelsen sies å være helt riktig. Om vi kanskje var likegyldige til klubben før, er vi ikke det nå lenger. Nå ler vi av dem, slik man skal le av en klubb som til stadighet gjentar sine egne amatørmessige feil.


De siste årene
har de ansatt og sparket en rekke profilerte trenere, som Uwe Rösler og Tom Nordlie, uten at noen har klart å leve opp til det skyhøye ambisjonsnivået til styret. Under disse trenerne ble det også overforbrukt penger med en mani man skal jobbe i finansnæringen for å toppe. Titalls millioner kroner ble brukt på spillere som Simen Brenne, Olivier Occean og Khalid Mouelhi. Ingen av disse ble videresolgt med gevinst, for å si det forsiktig.


Tre millioner
kroner er den foreløpige prislappen på trenerskiftet, og da skal de fortsatt ansette ny hovedtrener. På nettet florerer ryktene, men den de fleste nevner er Ronny Deila. Han er en veldig god trener som har fått mye ut av Strømsgodset, men han kan umulig være så mange millioner kroner bedre enn Henning Berg? Det spiller uansett liten rolle hvem som blir ny trener, siden det bare er et tidsspørsmål før også denne personen blir ansett som feil mann for klubben.


Likevel
er ikke alt galt i Lillestrøm. Som en av få klubber i Norge greier de faktisk å leve opp til sitt eget kallenavn: Kanarifugler kan nemlig både være fargerike og ha en viss underholdningsverdi, men særlig intelligente er de ikke….


Synes du det var riktig å sparke treneren, hvem skal ta over og hva feiler det norsk fotball? På vårt forum blir din stemme hørt!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning