Fredag 13. er lykkedag!

Paraskavedekatriafobi er frykten for fredag 13. Det er en fobi mange lider litt av…

Publisert Oppdatert

Vi tror egentlig ikke på fredag 13. Likevel er det de færreste som tør å utbasunere hvor tåpelig det er å være redd for en dag og et tall, det kan nemlig gå troll i ord. Derfor er det med redsel for å bli påkjørt, eller ta feil av shampo og hårfjerningsmiddel, vi her slår endelig hull på myten.


Fredag
I gamle dager så man på fredag som en ulykkesdag. Antakelig grunnet opplevelsene til en viss snekkersønn fra Nazareth. Selv om man skulle være dypt kristen, er det ingen grunn til å se på fredager på denne måten. At noen tar imot en masse juling på dine vegne, mens du får tilgivelse og evig liv, høres nemlig ikke så veldig uheldig ut.
Dessuten er alle fredager, men særlig de som faller på den 13., svært heldige dager. Det er lønningsdag for mange, det er helg for oss alle sammen. Ingen av delene er særlig uheldig…


13
Det er mange som bruker nummerologien som forklaring på hvorfor 13 er et ulykkestall. (Nummerologi er vitenskapen bak å tippe Sogndal som seriemester fordi de har så fint navn) Innen nummerologien regnes 12 som det perfekte tallet.
Derfor skal man ikke sitte 13 til bords, da vil noen nemlig dø. At alle vil dø en gang, uansett hvor mange som sitter til bords, er jo fullstendig usannsynlig. At 13 bare betyr høyere enn 12, lavere enn 14, stemmer jo som kjent heller ikke.


De virkelige ulykkesdagene
Selv om fredag 13. ikke kan kalles ulykkesdag, finnes det likevel uheldige dager i kalenderen. Den ene er mandager, samme hvilken dato det er. Mandager er ulykkesdager fordi mange av oss er ulykkelige på mandager. En annen ulykkesdag er 8. mars. Da betyr det ulykke å ikke ta oppvasken….


Troll i ord
Da var den myten knust. Hvis vi skulle bli påkjørt eller miste håret i dag er det selvsagt fordi det har gått troll i ord. Det ville i hvert fall ikke vært en naturlig følge av å vase ut i veien som om vi har mista både førerhund og støttekontakt.


Mer moro:

Så flink blir du aldri!
Dette er ikke flaks, det er talent...

10 ting som ikke kurerer influensa.
Redaksjonens kvakksalver tipser om de beste medisinene som ikke hjelper.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen