Fotballvåren A-Å

En liten oversikt over alt vi har å glede oss til....

Publisert Oppdatert

De neste månedene inneholder fantastisk mye moro for alle som er glade i fotball. Her er en alfabetisk oversikt over hva vi kan glede oss til!


Andres Villas Boas
Driver Londons mest eksklusive gamlehjem med vekslende hell. Alle nøytale tilskuere håper han får tid til å gjennomføre generasjonsskiftet.


Bundesliga
To nordmenn gjør det bra i Tyskland, pluss at vi har to-tre til på tribunen. Det holder vel til at hjemlige journalister kan snakke om den norske bølgen?


Champions league
Når Champions League begynner i februar er det et tegn på at våren snart kommer. I mellomtiden har vi en unnskyldning for å drikke øl både tirsdag og onsdag.


Dødens gruppe
Er en klisje, men som mange andre klisjeer eksisterer den fordi den sier ting best: Gruppe B i EM består av Nederland, Danmark, Tyskland og Portugal. Vi ønsker lykke til på oddsen!


EM
Hvem vinner EM? Vi aner ikke, men tror det står mellom Tyskland, Nederland og Spania.


Fabio Capello
Mista jobben etter et par grove forsøk på å gå utover sitt mandat. Når begynte egentlig landslagstreneren å velge kapteinen selv? Alle vet jo at dette er en jobb for media!


Guardiola
Revolusjonerer fotballen med Barcelonas nye taktikk. Skjønt nye? Den kan minne litt om 2-2-6-formasjonen Skottland perfeksjonerte på 1890-tallet.


Harry Redknapp
går fra Spurs til halvtårsstillingen som engelsk landslagssjef. Har jo selv uttalt at spillere er mye viktigere enn taktikk, da er han perfekt for Englands aldrende, mangelfulle mannskap?

Søknaden var heldigvis en ren formalitet... Søknadsbrevet var heldigvis en ren formalitet...


Is
Dagens store nyhet er at Drillo ikke er på Facebook. Så hvem var det da som danna støttegruppa for Drillo-isen?

Jose Mourinho
Har endelig klart å skape en seiersmaskin av alle stjernene sine. Da er det helt på sin plass at han får sparken til sommeren?


Kunstnerskatt
Norske fotballtopper vil ha kunstnerskatt for spillerne. Selv ikke kulturdepartementets smurfedropsavdeling kan finne på å kalle norsk fotball kunst?!?

Selv om de omtaler dette som en modig reise inn i en kunstners sjel.... Selv om de omtaler dette som en modig sjelereise av en stor kunstner....


Liverpool
I en verden i stadig forandring er det godt å se at en ting forblir konstant: Liverpool skal som vanlig vinne serien neste sesong…


Manchester City
er et ekstremt kjøpelag, men dæven som de kan spille fotball! Opprettholder de poengsnittet sitt vil de ende på over 90 poeng.


Newcastle
Fikk juling mot Tottenham, men er fremdeles Premier Leagues største overraskelse. Det er alltid gøy med lag som overpresterer, det er enda morsommere når de er best i angrep!


Ole Gunnar Solskjær
Kan skape det beste norske klubblaget siden Rosenborg. Er han virkelig god nok til at spillerne ikke går i seriemesterfella?


Penger
Små tegn kan tyde på at det er litt mindre penger i fotballen. Enkelte spillere må nå til og med ta opp lån for å kjøpe privatfly.


QPR
Har brukt overdrevent mye penger i jakten på ny Premier League-sesong, men ser ikke ut til å ha blitt noe bedre. Det kan kanskje hende at Bobby Zamora ikke er verdt 45 millioner i året?


Rosenborg
Ny norsk rekord i røde tall, tynn stall og Iversen på vei til sitt tredje comeback for klubben. Det må jo bare bli gull?

Men denne gangen har han tatt grep for å holde seg skadefri... Men denne gangen har han tatt grep for å holde seg skadefri...Ståle Solbakken
Har klart å beholde jobben i Tysklands mest ustabile klubb. Får han litt midler før neste sesong kan det bli riktig bra. Vi ønsker lykke til i innspurten!

Talenter
Blir stadig viktigere for blakke norske klubber. Eneste unntak er Vålerenga som, etter vinterens overganger å dømme, har innført 25-årsgrense på førstelaget.

Ukraina
skal arrangere EM på hjemmebane og kan absolutt overraske. Har ikke tatt medaljer siden Sovjetunionen, men har både tradisjoner og fantastisk engasjerte supportere.

Vi vet ikke helt hva de protesterer mot, men vi er helt enige.... (Commons) Vi vet ikke helt hva de protesterer mot, men vi er helt enige.... (Commons)


Vinterserie
Nå er det lenge siden noen har etterlyst vinterserie i norsk fotball. Hva er det som skjer? Har folk plutselig større problemer å hanskes med? Eller har seriestart på Alfheim i mars hatt avskrekkende virkning?


Wales
Har verdens beste venstrevingproduksjon i forhold til innbyggertall. Norske klubber sender gladelig speidere til Gabon og Brasil, hva med å sende dem til Island og Wales i stedet?


Xavi
Kan vinne sin fjerde Champions League-tittel og sitt andre EM i løpet av det neste halvåret.


Yrkestitler
I norsk fotball er ikke lenger hva de var. Alle klubber har nå markedsdirektør, salgsdirektør og eventansvarlig, men de færreste har en banemester....

Uten at det har hatt betydning for spilleforholdene.... Uten at det har hatt betydning for spilleforholdene....


Zlatan
møter Arsenal på San Siro i kveld. Dette kan være siste sjanse for Champions League-tittel, så da blir han nok ikke utvist før i andreomgang.


Ære
Kjetil Siem varsler at fremtidens landslag skal føle seg beæret over at folk vil spille for Norge. Eller var det motsatt?


Økokrim
Har gjennomført en vellykket turne rundt i fotball-Norge. Det norske folk elsker både fotball og krim, da må man jo prøve å kombinere?


Årst
Holdt på å bli toppscorer i fjor i en alder av 37. I år er han tilbake i gamleklubben Tromsø, som kommer til å ta medalje. Likevel: Blir han toppscorer i år bør samtlige andre eliteseriespisser settes på avslutsningstrening.


Takk for oppmerksomheten! Savner du noe fra lista, er du hjertelig velkommen til å skrive det i kommentarfeltet!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen