Fotballhøsten fra A-Å

Hvem vil vel ut i naturen når fotballag av alle farger og fasonger underholder hver dag, hele dagen?

Publisert Oppdatert

Eliteserie, La Liga, Champions League, Bundesliga, EM-kvalifisering og Premier League. For tiden kan et dedikert menneske se to direktesendte fotballkamper om dagen.

Her har vi samlet en alfabetisk liste over noen av tingene som gjør denne perioden så ekstremt morsom, for alle oss som elsker fotball.

Arsenal og Arsene
har som vanlig det motsatte problemet av alle andre lag og managere. Har nok penger, men sliter med å finne noen det er verdt å bruke dem på.

Borussia, Bundesliga og Bayern
Dortmund skal ut i Champions League, etter at de vant Bundesliga med den yngste troppen noensinne. I år får de hard konkurranse fra Bayern München, som ikke akkurat har vært gjerrige i sommer

City
Oppkomlingene fra Manchester er livredde for at sesongunderskuddet skal ende på under milliarden, og tar grep deretter: Klubben kan vinne alle fire titlene denne sesongen og fortsatt tape penger.

David De Gea
Kom til United for over 200 millioner kroner og er bare 20 år. En så ung keeper, til den prisen, blir enten en stor helt eller total flopp…

Emirates vs Etihad
Hvis du synes flybilletter er dyre, er det fordi du er med å sponse flere hypermoderne stadioner med plass til 60 000 og oppover….

Fenerbahçe
er kastet ut av mesterligaen etter anklager om korrupsjon. Hvor skal britiske supportere dra for å bli knivstukket nå?

Galacticos
City sammeliknes med Galacticos, men ligger for tiden foran dem hva gjelder penger brukt per tittel. I tillegg til Zidane, Becham og Ronaldo, kjøpte Galacticos Gravesen. Mange håper vel City gjør det samme….

Ekte lagånd... Ekte lagånd...


Hannover
har blitt norgesvenner ettersom de har to landslagsspillere i troppen. Tyskland har lenge vært Norges største handelspartner, nå gjør dette også seg gjeldende i fotballen…

Ingebrikt Steen Jensen
Er leder for en økonomisk katastrofe og sportslig suksess som kalles Stabæk. Det kan virke som om både han og spillerne trives best med blodrøde tall og en tropp på 14 mann….


Jose Mourinho
MÅ vinne en tittel i år, og da snakker vi ikke om den spanske cupen.

Køln
kjøpte Solbakken fri fra en millionkontrakt med NFF for å ha ham som trener til midt i september. I tillegg sliter de såpass med økonomien at selv norske klubber kan ta seg råd til å hånflire litt....

Lassana Diarra
er en av verdens aller beste defensive midtbanespillere, men sliter benken i Real. Nå kan han gjenforenes med Adebayor i Tottenham.

Manchester-derbyene
Man trenger hverken like lagene, byen eller idretten for å se at dette nå er verdens beste fotballby. Denne sesongens lokaloppgjør kommer til å bli legendariske....

Norge
Kan vi gå til vårt første sluttspill siden Clinton? Om en uke starter alvoret!

Ole Gunnar Solskjær
ser ut til å lede Molde til sitt første seriegull noensinne, i sin første sesong som hovedtrener. Kan vi snart få en norsk klubb i Champion League igjen?

Plzen
slo ut både Rosenborg og FCK på vei til Europa. De bør bli årets kometer i Champions League, eller så har skandinavisk fotball en svært lang vei å gå.

Når du taper mot pilsens hjemby hjelper det vel ikke engang med godt drikke? Når du taper mot pilsens hjemby hjelper det vel ikke engang med godt drikke?QPR
vant Championship og er tilbake i det gode selskap sammen med Norwich og Swansea. Underdogs er alltid kule og vi ønsker lykke til!

Rosenborg
er ute av Europa og har underskudd større enn verdien på spillerne. RBK har 60 ansatte, ikke medregnet spillerstall. Har alle spillerne, fra junior og opp, en personlig massør hver?

Suarez
er mannen som MÅ prestere om Liverpool skal gjøre det bra i år. Dermed brekker han vel beinet snart?

Tottenham
mister kanskje Modric, men har klart å komme seg gjennom Silly Season uten seriøse bud på verken Bale eller Rafael van der Vart. Hvor mange klubbdirektører har egentlig blitt trua på livet av Harry Redknapp i sommer?

U-21
Mens det norske A-laget kan gå til EM, er U-laget knapt nok i stand til å slå Bossekopp Old Boys. Men stygge tap borte mot Latvias J11-lag, er sikkert god erfaring å ha med til Tippeligaen….

Villas Boas
har tatt over et lag som det ikke er lett å bli klok på: Er de en overmerittert tropp av mette spillere, eller er de fremdeles sultne på gull?

Welbeck
har henvist Hernandez og Berbatov til benken, og scoret mot Tottenham. Fergusons evne til å få middelmådigheter til å virke som verdensstjerner er uovertruffen…

Xavi eller Xabi
vinner La Liga i år. I tillegg skal de ut i minst to slåsskamper mot hverandre. Det er med andre ord bare å glede seg!

Fra vårens oppgjør på Nou Camp... Fra vårens oppgjør på Nou Camp...


Yttergård Jensen
Tromsøs midtbanegeneral skulle til Vitesse, men dette gikk i stå fordi klubben i stedet leide inn Anthony Annan. Dermed går ikke Daniel Berntsen til TIL og kan bli neste års Tippeligastjerne for Glimt i stedet. To ligaer i Norge kan altså avgjøres av Schalkes 50-mannstropp…

Zinedine Zidane
er direktør i Real, og sitter vel snart i managerstolen hvis ikke the sour one tar noen titler.

Ære være Vålerenga,
runger ikke like ofte over Ullevaal, ettersom det er veldig lite ære å spore i årets VIF-mannskap. Sammen med Rosenborg er Vålerenga Eliteseriens desiderte skuffelse….

Ølreklame
kommer snart til Norge og dermed snart på en fotballdrakt nær deg. Carlsbergreklamen på brystet og MOT på ryggen, det blir ikke det minste merkelig….

Ålesund
Seieren hjemme mot AZ fikk oss til å tvile på alt fra jordas form til egne øyne. Heldigvis tapte de 6-0 borte og dermed er naturens balanse gjenoppretta.


Takk for at du leste saken!
Det er selvsagt lov å være uenig, og det er også lov å gå inn på forumet og kjefte i vei av hjertens lyst. Men en ting kan vi være enige om, uansett hvem man heier og håper på:


Denne høsten blir bra!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning