Fotballens største tabu

Det finnes enkelte fotballag det er ulovlig å like. Av alle disse er det ingen som er mer tabu enn Real Madrid.

Publisert Oppdatert

For fotballsupportere er det mye som er tillatt, veldig mye. Det er lov å beskylde dommerens mor for også å være hans tante, det er lov å stille til kamp i bar overkropp selv om man har BMI vesentlig høyere enn skonummeret; og det er lov å gråte så snørret renner fordi man har tapt, rykket ned, ikke rykket opp osv. Likevel er det noen få, ytterst få, ting som ikke er tillatt selv for fotballsupportere. Og av disse få tingene som ikke er tillatt, er det få ting som er så ulovlig som å heie på Real Madrid.

Franco og Paven
I det Premier League- gale Norge er det mange som oppfatter Man U som djevelens egen klubb, dette kan godt stemme, men Real er noe enda verre enn djevelens klubb: Det er pavens. Deres mest prominente supporter var Pave Johannes Paul II, som mellom fotballkampene og idiotkjøpene klarte å markere seg som en hardbarket motstander av homofili, prevensjon og det meste annet som ikke hørte hjemme i et middelaldersamfunn.

Og til tross for iherdig innsats: Paven er ikke engang den mest uspiselige personen som har støttet fotballens antikrist. Klubben ble aktivt støttet av Francoregimet, og det spanske kongehuset, under hele førstnevntes regjeringstid. Real fungerte som propagandaverktøy for regimet og det verserer historier om hvordan det spanske sikkerhetspoliti tok seg en tur i motstanderens garderober før viktige kamper, særlig når Real møtte Barcelona.

Supportere og spillere
Så til tross for en rekke titler, en bråte med gode fotballspillere og en spillestil som selv på en dårlig dag må kalles underholdende: Det Real er mest kjent, og forhatt for er det de har gjort utenfor banen: Eller rettere sagt det som er blitt gjort for dem. Til tross for spillere som Raul Gonzalez, Zinedine Zidane, Ferenc Puskas, Alfredo di Stefano, UEFAs æresmerke og den første serievinnercup- pokalen til odel og eie: Klubben vil for alltid bli forbundet med en av Europas mest usmakelige diktatorer, og denne assosiasjonen gjør deler av supporterne sitt beste for å opprettholde.

Real Madrids mest hardcore fans, Ultra Sur, er nemlig en høyreekstrem gruppering med bånd til blant annet supporterne til SS Lazio. (Klubben hvis fans fortsatt synger støttesanger om Mussolini og hvor både supportere og spillere gjør fascisthilsenen etter seier.)

Nedrykk
Så når man legger dette sammen, klubben ble støttet av Franco og paven, kjøpte spillere for å øke draktsalget og har fotballens to verste klyser på henholdsvis høyre ving og midt på benken, er konklusjonen selvskreven: Selv Arsenalsupportere bør heie på Tottenham når de møter Real Madrid i kveld. Det eneste et normalt tenkende, fotballinteressert menneske unner Real Madrid er nedrykk, men det unner vi dem til gjengjeld flere av.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning