Fotball for uinteresserte

Vår minst fotballinteresserte skribent oppsummerer sporten mange ikke er så glade i…

Publisert Oppdatert

Annethvert år blusser fotballfeberen opp i hele landet. Mens majoriteten sitter klistret enten foran skjermen eller på forskjellige arenaer spredd rundt om, finnes det alltid den delen av populasjonen som stiller seg helt utenforstående. Dette er en artikkel av og for disse.

Grunnregler
Fotball er enkelt å forklare om man fokuserer på de rette tingene. Ta for eksempel ballen.

 (Kine B) (Kine B)

På hver bane er det to nett som ballen skal inn i. Selv om ti spillere fra hvert lag intenst prøver å få til dette, er det alltid to personer som ikke vil være med. De holder seg heller i bakgrunn og prøver å ødelegge leken ved å nekte ballen å passere. De velger også å kle seg annerledes enn sine medspillere og bryr seg ikke om de fanger ballen i hendene, til tross for at det heter fotball.


Mål
Om en spiller allikevel klarer å sparke ballen i nettet blir han belønnet med kos. Andre spillere deltar ofte i denne sammenkomsten så ofte som mulig. Dess flere mål som skåres på laget, jo mer intens blir kosen. Det er allikevel viktig å nevne at mange svette menn som gnir seg mot hverandre i et spill som omhandler baller, er helt normalt.

 (Kine B) (Kine B)Offside
Det er alltid en dommer som avgjør hvem som vinner. Noen ganger bestemmer han at det ikke ble mål, selv om ballen gikk i nettet, dette skyldes som regel offside. Offside er en regel som oppsto fordi spillerne ofte kan føle seg litt ensomme. Derfor sier regelen at ingen, unntatt keeperen, får stå alene på banen, slik at alle skal få noen å prate med. Dommeren er aldri populær, om man er på kamp er det derfor akseptabelt å ukontrollert rope stygge ting om han og familien hans.
Supportere.
Det aller viktigste med fotball er supporterne. De har gjort fotball til en livsstil og har ofte tendensen til å vise hvem de heier på ved bruk av forskjellige hjelpemidler.

 (Kine B) (Kine B)

Om man ikke føler for å dra den helt ut kan man allikevel vise støtte ved å kle seg med skjorte og skjerf med lagets logo. Om man møter på noen med skjerf eller skjorte fra et annet lag må man sloss.

Til slutt kan man hedre yndlingspilleren sin ved å skaffe en nøyaktig kopi av hårsveisen deres. Dette blir ansett som normalt i fotballmiljøet og er på ingen måte tegn til fanatisme
Dessuten er fotballspillere kjent for sine stilrene frisyrer..

 (Kine B) (Kine B)Skader
Smerteterskel er generelt fraværende hos fotballspillere. Til tross for at det er snakk om store sterke menn, skal det ikke mer til en et vondt blikk før de kaster seg over ende, ruller femten meter bortover banen og holder seg til ymse kroppsdeler. Om ingen ser dem er de allikevel raske til å komme seg på beina igjen, så ingen kan kalle dem langsure.


Konklusjon
Kort fortalt vinner laget med flest baller i nettet til motstanderne. Vinnerne blir premiert med en stor gyllen kopp de bytter på å vise frem. Etter kampen spruter de champagne på hverandre og feirer sin suksess som vellykkede bidrag i verdenssamfunnet. Det samme gjør supporterne. Prosessen gjentas med jevne mellomrom, slik at man aldri blir ordentlig enig om hvem som egentlig er best.


Når Kine ikke skriver for denne nettsiden holder hun folket jevnlig oppdatert på sin egen blogg!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning