Skitt fiske:

Fisketur for fiskehatere

Hva er bedre enn en fisketur med godt drikke og dårlige venner?

Publisert Oppdatert

Det er endelig varmt nok i lufta til at man kan oppholde seg utendørs uten å kunne fjellvettreglene. Da er det på tide med fisketur! For de som er ukjente med hvordan en slik avholdes, kommer her noen gode rettledninger fra redaksjonens sjefsdagdriver.

Kjedsommelighet

Det er mange som av ymse grunner misliker fisketurer: For de fleste av disse kan deres manglende interesse deles inn i to kategorier: Får ikke fisk eller liker ikke fisk. I begge tilfeller har man misforstått radikalt hva en fisketur går ut på. Fisketur handler nemlig ikke om å få fisk, men om å drikke øl et sted kjerring og arbeidsgiver ikke kan få tak i deg.
Men selv om en fisketur derfor kan være veldig vellykket uten ett eneste napp, bør man jo ha et eller annet utstyr å dra med seg. (Om ikke annet så for å maskere ølkassa med fiskeveska overfor sin bedre halvdel)

Obligatorisk utstyr
Det finnes like mange måter å fiske som å formere seg på, og selv om man i begge tilfeller kan få utrolig mange tips fra tvilsomme kilder: Stang er og forblir riktig arbeidsverktøy. I tillegg til stang er det to ting man absolutt er nødt til å ha på fisketur:

  • Nett eller annen beskyttelse.
    Til å tre nedover hodet for å holde myggen unna. Disse kan fås kjøpt på sportsbutikker, men man kan også bruke handlenett, konas beste nylonstrømper eller hva man ellers har for hånden. Det er viktig å teste utstyret på forhånd for være sikker på at det går å drikke øl gjennom.
  • Kniv.
    Kjekt å ha for å sløye fisk, om du skulle være uheldig nok til å få en slik, men mest for å kappe snøret når du setter deg fast i bånn.


Hva gjelder annet utstyr er det lurt å velge hva man trenger etter behov.

Spesialutstyr
Det finnes i hovedsak tre typer utstyrskategorier å sikte seg inn mot, avhengig av om man vil ha mye fisk, ingen fisk eller litt fisk.
Sportsfiskeren:
Vannmåler, PH-måler, tre fluestenger, meditasjonsbok, håv, vadestøvler, bibel, 1200-1400 fluer, Stormberg-klær for minst 10 000, kamerateam og konkurranseinstinkt.
Veganeren:
Pinne med tråd, fluktstol, rusten krok uten agn.
Mannen:
Slukstang med snelle, nok sluker til å sette seg fast i bånn 16 ganger, øl, lykkehatt, innbitt fjes.

Beklager
Dette er alt vi kan opplyse om fiske. Det er nemlig med fiske som med ovennevnte sammenlikning: Samme hvor mye man leser på forhånd, er det ingenting som kan forberede deg på erfaringen i praksis. Om du dermed føler deg svært lite forberedt på fisketur, så vit dette: Det viktigste utstyret på fisketur er øljekk og fem kilo grillmat! (Men dette er forhåpentligvis ikke riktig utstyr hva gjelder ovennevnte sammenlikning...)

God tur og skitt fiske!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen