Firekanta 1 i salg!

En gladnyhet for alle oss som digger enrutere!

Publisert Oppdatert

I dag kom endelig det første Firekanta-albumet i salg. Det feirer vi med et lite intervju og en fin konkurranse.


Travel mann
Nils Axle Kanten er en travel mann. I tillegg til å tegne Hjalmar, som er fast biserie i Pondus, er han aktuell både som vinner av Pondusprisen 2012, og med sitt første tegneseriealbum: Enrutersserien Firekanta. I den forbindelse har vi tatt oss en prat med ham.


Stolt og nervøs
Det er en litt nervøs og veldig stolt serieskaper som endelig har fått sitt eget album.
- Å få sitt eget album er uvirkelig stort, men samtidig litt skremmende, sier han. - Å få lage biserie Pondus er jo selvsagt fint, men gledesfaktoren er mye høyere når man ser et album med sitt eget navn på coveret.


Filmbakgrunn
I tillegg til å ha laget to gode serier, har også Kanten vært animatør og tegner for en rekke norske filmer, blant annet Elias-filmene og Knerten. Til tross for dette er han ikke i tvil om hva som er drømmejobben. - Det er serietegner jeg alltid har hatt lyst til å bli! Jeg tok utdannelse som animatør for å ha noe å leve av, men drømmen har alltid vært å lage tegneserier.


Suksess
Kanten er virkelig i vinden for tiden. I løpet av våren har han både vunnet Pondus-prisen og fått sitt eget album. Han må tenke seg litt om når vi spør hva som er størst.
- De to tingene er store på hver sin måte. Pondus-prisen var en veldig gledelig overraskelse, og man takker jo ikke akkurat nei til pengene. Men det å stå med et album i hendene, som kun inneholder ditt eget materiale, det er en drøm som har gått i oppfyllelse, avslutter han.


Vi ønsker lykke til og oppfordrer alle til å sjekke ut det nye Firekanta-albumet!


Vil du ha et signert Firekanta-album? Da kan du enten møte opp på Tronsmo på torsdag, eller delta i konkurransen på neste side!

</p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen