Fire veldig sære ting vi alle gjør på jobb

Som egentlig bare viser hvor normale vi er...

Publisert Oppdatert

Det er vel de færreste som har gledet seg til feriens avslutning. Likevel blir det nok ikke så verst å komme tilbake til de gamle vanene. Særlig hvis man har litt spesielle vaner, og det har jo de fleste av oss. Her er fire sære ting vi alle gjør i løpet av arbeidsdagen.


1 Kaffekamuflering
Når klokken så vidt har tippet 7 og man drar seg mot jobb, er det vanlig å treffe på en kollega eller to på vei inn. Selv om lysten til å være sosial er like stor som lysten på organtransplantasjon uten bedøvelse, er man allikevel høflig og slår av en prat. Til slutt finner man plassen sin og går for å hente kaffe, men hvem har funnet veien til kjøkkenet samtidig? Samme kollega man traff på vei inn. I mangel på noe mer å si, føles det plutselig naturlig å glane vekk som om man ikke ser hverandre, gjemme seg bak møbler, eller nynne lavt på temamusikken fra Psycho.

 (Kine B) (Kine B)2 Sløvekamuflering
Dette er en daglig problemstilling for alle som jobber på kontor. Uansett hvor viktig jobb man har, vil det alltid dukke opp dødtid i løpet av dagen, og hva er vel bedre å fylle tiden med enn tankeløs internettsurfing?! Men hva gjør vi om sjefen kommer luskende bak oss? Jo, vår første reaksjon er å legge ned alt av nettsider og snusk, til tross for at sjefen egentlig har dukket opp for å diskutere noe idiotisk han fant på db.no. Er man skikkelig uheldig rekker man ikke å ta opp det man jobbet med, og ender med å sitte og klikke febrilsk på en tom bakgrunn. Det ser kanskje heller ikke ut som optimalisert bruk av arbeidstiden.

 (Kine B) (Kine B)

 

 

 3 Lydkamuflering
Man sitter ikke musestille på stolen en hel arbeidsdag. Før eller siden vil stolen lage en lyd som likner uhyggelig mye på noe annet. Er du av den paranoide typen, vil det første som slår deg være hvor mange som nå sitter rundt deg og er bombesikker på at du nettopp slapp en brakar. Hva gjør man i en slik situasjon? Jo man må enkelt og greit gjenta lyden slik at det ikke er noen tvil om hva som står bak! (Dette kan også brukes som et ledd i en skjult, kjemisk kontorkrigføring som er veldig populært i en viss tegneserieredaksjon.)

 (Kine B) (Kine B)4 Kjedsomhetskamuflering
Det er forskjell på å sleike ræv og holde på med hverdagssmisking. Mange hevder de ikke gjør noen av delene. Men om du er en av dem som sier de ikke smisker, svar på dette: Om sjefen din kommer bort for å slå av en jovial prat og drar i gang VERDENS dårligste vits. Ville du ledd av den, eller sett oppgitt ned i bakken og gått din vei? Tenkte meg det.

 (Kine B) (Kine B)

 


Konklusjon
Vi mennesker er og blir rare. Det interessante er at det er nettopp noen av våre merkeligste og rareste sider som gjør at vi kan kjennetegnes som veltilpassete samfunnsmedlemmer. Selv om vi av og til føler oss som idioter når vi gjemmer oss bak potteplanter, ler høyt av elendige vitser eller knirker febrilsk med stolen, gjør vi det av en veldig god grunn: Nemlig fordi andre gjør det samme for oss.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen