Mucho macho:

Fem verktøy et ekte mannfolk må eie

Hvordan finne tilbake til urmannen i en verden fylt av Justin Bieber? Bli handyman!

Publisert Oppdatert

I en verden der stadig flere menn ender opp som en blaut gjørme av foundation, lipgloss og hårvoks, er det viktig å beholde urmannen i seg. Og det gjøres best ved å ta godt grep om utstyret sitt!

Før i tiden var alle menn handymenn, de kunne bygge hus med bare tennene, reparere flymotorer med en gummistrikk og ukvemsord, samt pusse opp bad – ikke nødvendigvis fordi det trengtes, men fordi man jo måtte ha noe å pusle med på en søndag mellom bjørnehåndbak og Dagsrevyen. Nå til dags er den gjennomsnittlige mannen like macho som Siv Jensen (eller vent litt...).

Dagens måte å fikse noe hjemme, er å ringe til opplysningen, og få dama der til å geleide oss gjennom å skifte pære på badet. Dette er ikke bra. Derfor har vi laget en liste over verktøy du må eie, og kunne håndtere for og rett og slett kalle deg en macho handymann.

Hammer.

Kor e hammaren, Tor? Kor e hammaren, Tor?

Alle må eie en hammer. Stort sett alt kan repareres ved hjelp av den. Dersom du ikke har hammer, kan du like gjerne levere fra deg testiklene dine på nærmeste veistasjon. Eller få noen med hammer til å daske dem flate.

Skrujern.
De brukes til de fleste små reparasjoner rundt i huset. Men du må ikke gå i fella å bare eie ett. Skaff deg både flatjern, stjerne, philips, posidriv og torx. Et ekte mannfolk kan sniffe ut en som kun har flatjern, på samme måte som en rottweiler kan lukte frykt.
Elektrisk skrujern gir to signaler. Enten er du så pusling at du ikke klarer å skru i en skrue med håndkraft, eller så er du proff. Dersom du skrur i færre enn 20 skruer i måneden snakker vi dessverre det første alternativet.


Tommestokk og Vater.
Ved første øyekast ikke de mest macho verktøyene, men vit dette: Vannet i vateret er 98 prosent ren sprit. Og tommestokken kan brukes til å måle lengder på både det ene og det andre, dersom du skjønner...
I tillegg er det svært lite macho å ta feil. Og setter du opp en lettvegg eller bygger en oljeboringsplattform, uten tommestokk og vater, tar du feil. Og det er svært lite macho (Det er forøvrig veldig macho å gjenta seg selv).


Skiftenøkkel:

Strengt tatt burde vi ikke ha et bilde her. Alle vet hva en skiftenøkkel er. Strengt tatt burde vi ikke ha et bilde her. Alle vet hva en skiftenøkkel er.

Kan det ikke justeres med en skiftenøkkel, er det ikke verdt å justere. Det engelske ordet for skiftenøkkel er forøvrig wrench, finnes det et mer macho ord enn wrench?... Smak på det: Wrench. Det gir assosiasjoner til å rive armen løs fra kroppen.

Machoregel nr 1: Høres det macho ut, er det macho. (Unntaket er Siv Jensen).


Øks:
Brukes utendørs, og med en gang øksen hentes frem, er det alvor. Den må nemlig håndteres i bar overkropp. Spesielt dersom man har den med til skogs for å hogge juletre. Men her er vi nok en gang i et minefelt, for er en trestamme mindre enn 15 cm i diameter, anses det som svært lite macho å ikke hogge det ved hjelp av karateslag.

Dette er en video som viser de noen av de nevnte verktøyene i aksjon. (Strengt tatt bare hammer, men dæng!) Sangen er tvilsom, men du kan alltids dempe lyden.Og synes du den ble for femi, så klin tell med denne i stedet...


Vi har sikkert glemt en del ting, men det gjør ikke så mye, for det å glemme ting, er macho. Det er bare kvinner som driver og tværer på gamle ting.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning