Fem ting vi lover å slutte å si i 2011

Denne artikkelen ble skrevet i forbindelse med nyttår, men har ting blitt bedre i løpet av året?

Publisert Oppdatert

Her gir vi dere noen gode tips om enkelte ord man med god samvittighet kan legge igjen i 2010.


1. Finanskrise
Dette er vel egentlig noe vi burde glemt allerede i 2009, men det har blitt en såpass populær unnskyldning for konsernsjefer og politikere at det mest sannsynlig har kommet for å bli. Hvis du blir innkalt til møte med sjefen, og han begynner samtalen med "på grunn av finanskrisen..." så kan du pakke sakene dine og gå.


2. Framsnakking
Har du noen gang blitt framsnakket? Det føles mye verre enn å bli baksnakket! Hvis noen går bak ryggen din og forteller kollegaer og venner om festflauser og flatulensproblemer, så kan du i det minste fortsette å være lykkelig uvitende i din egen lille verden. Framsnakkerne klapper deg på skulderen og applauder for små bagatellseiere som får deg til å føle deg enten som en femåring eller som en siklende idiot som sliter med å knyte lissene på borrelåsskoene sine. "Nææh, har du laget dette årsbudsjettet, med stolpediagrammer og alt? Å, så flink du er! Den henger vi øverst på kjøleskapet".

3. Liksom
Dette er en vane som er vondere å vende enn Danskebåten opp Glomma. Men skal vi først komme med nyttårsforsetter som gagner verden, så er dette ordet noe som ville gjort samtaler med f.eks. fjortisjenter mindre smertefullt. Alle har vel tatt seg selv i å enten avslutte eller dele setninger med dette ordet, uten at vi helt tenker over betydningen (noe er forestilt, eller likt som noe annet). Dermed er ikke "Og jeg bare, fy fader da, liksom" en kurant og forståelig setning. La oss gjøre verden til et bedre sted da, liksom!


4. Sinnsykt
Å være sinnsyk betyr at man er mentalt ustabil eller sinnsfraværende, null kontakt med virkeligheten, ser smeltende fergebillettører i lederhosen under trappen osv. Dermed er det et illevarslende tegn at man bruker dette ordet som et adjektiv for å stadig definere ting man opplever. Hvis du syns den siste krimromanen du leste var sinnsykt bra, så var den rett og slett så overveldende fantastisk at den ødelagte hjernen din og sikret deg et polstret enerom på det lokale pleiehjemmet.


5. Vi må snakke sammen
Dette er en setning som det ene kjønn er spesielt glad i, og de elsker å bruke det mot det andre kjønn. Det trenger nødvendigvis ikke å være noe viktig å snakke om, men disse fire ordene er nok til å sende menn inn i en dyp og irreversibel psykose. Derfor syns vi at folk er altfor uforsiktig i bruken av setningen, og anbefaler heller at man bruker andre metoder for å kommunisere viktige beskjeder om graviditeter, forhold og kjøkkenvask.

Har vi lykkes med å fjerne disse uttrykkene fra vokabularet? Si din mening i kommentarfeltet!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen