fine tips:

Fem nisser du garantert treffer på julebord...

Den beste grunnen til å gå på julebord er gratis alkohol og muligheten til å feste med kollegaer, det er også den beste grunnen til ikke å dra.

Publisert Oppdatert

Julebordet er en av disse vidunderlige norske tradisjonene som er like verdsatt som russetiden: Like hatet av tilskuerne som den er elsket av deltakerne. Her er fem personer du kanskje unngår på jobb, men som vil dominere julebordet.


1: Taleren

 (Kine B) (Kine B)

Det er alltid en bytting som syns at det å holde tale er kveldens høydepunkt. Den samme nissen er også glad i allsang, dårlige vitser og trampeklapp. Mens andre venter på mat og drikke, ser denne skrotingen etter en anledning for å kunne reise seg og klirre i glasset. Takket være han eller henne, vil kvelden bære preg av upassende vitser, sanger ingen egentlig kan teksten på og kald mat.


2 Danserne

 (Kine B) (Kine B)

Når livebandet drar i gang en improvisatorisk potpurri av svensk dansebandhistorie, er det endelig dansernes tur til å skinne. Med så mye alkohol i blodet at de må holde seg unna åpen flamme, slenger de seg ut på gulvet. Bevegelsene er ofte en kombinasjon av swing og en parringsdans fra Papua Ny-Guineas indre skoger. I år kan denne også blandes ut med Gangnam Style.3 Kodebryterne.

 (Kine B) (Kine B)

Kleskoden er idiotsikker på julebord: Frem med finstasen og man er safe. Allikevel er det noen som alltid klarer å møte opp i upassende antrekk. Hovedsaklig tilhører de to undergrupper: Skænken og Læxern. Skænken har misforstått begrepet ”formell” og møter opp i miniskjørt og toppen til dattera si. Hun har på seg så mye krigsmaling at hun må spa den vekk med is-skje når kvelden er over. Læxern har funnet frem sin fineste joggebukse for anledningen, den er til og med nesten ren, og har i tillegg luftet jakka si ut vinduet i flere minutter.


4 De ekstra sosiale

 (Kine B) (Kine B)

Å være på julebord er som å være på fest som fjortenåring. Ingen kan drikke, noen vil være utro, og ALLE vil få vite om det. Allikevel har du de som smyger seg inn på bakrommet, eller doen i god tro om at dette vil være deres lille hemmelighet. Helt til de sjekker facebook dagen etter og ser bilder av seg selv tørrjukke hverandre i baren. Man må bare elske sosiale medier.


5 De overtidsarbeidende

 (Kine B) (Kine B)

Det finnes alltid en kjerne medarbeidere som virkelig vil vise arbeidsplassen hvor dedikerte de er. Dette er de som ikke har krabbet seg ut i en drosje selv om de har mistet synet, men fortsetter festen til alle kroppsfunksjoner slutter å samarbeide. For denne eliten av medarbeidere avsluttes gjerne festen med frokost.


Når Kine ikke gatecrasher tilfeldige julebord holder hun folket oppdatert med egen blogg. Denne kan leses her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen