Et sorgens jubileum

I dag er 25 år siden en av fotballens mørkeste dager.

Publisert Oppdatert

I dag er det akkurat 25 år siden Hillsborough Stadium ble åstedet for en av de største katastrofene innen fotball.

Det er ikke så ofte vi tar for oss seriøse tema her på pondus.no. Men dette er en spesiell dag, med et trist jubileum. Dette fortjener selvfølgelig noen seriøse ord.

Vi snakker selvfølgelig om Hillsborough-tragedien i 1989, hvor 96 mennesker mistet livet. Mennesker som hadde møtt opp for å hygge seg med en fotballkamp, for å støtte laget sitt. Dedikerte familiefedre som hadde tatt med sønnene sine på kamp for å heie Liverpool frem til seier i FA-cupens semifinale. 96 mennesker som aldri kom hjem fra Hillsborough Stadium.

Det var før kampen mot Nottingham Forest på nøytrale Hillsborough Stadion at omlag 3000 Liverpool-fans ble klemt sammen i en inngjerdet tribuneseksjon beregnet på halvparten så mange mennesker. Scenene var gruoppvekkende og bildene fra tragedien har for alltid brent seg inn i vår kollektive hukommelse. Etterspillet etter tragedien var i tillegg totalt uverdig. Politimyndighetene la skylden på supporterne, i et skamløst forsøk på å frasi seg ansvaret.

Etter årelang kamp for oppreising, ser det nå ut til at man endelig skal få "Justice for the 96", men skaden har allerede skjedd. Den skjedde for 25 år siden, og er et av de mørkeste øyeblikkene i fotballhistorien.

Vi vet at det ikke er alle dere lesere som bryr dere om fotball, eller heier på Liverpool. Men på en dag som denne legger man slike bagateller til side, og minnes de 96 som mistet livet, og familiene som ble rammet.

</p> <p> <strong>You'll Never Walk Alone</strong> </p> <p>When you walk through a storm<br/>Hold your head up high<br/>And don't be afraid <br/>Of the dark</p> <p>At the end of a storm <br/>There's a golden sky<br/>And the sweet silver song<br/>Of a lark</p> <p>Walk on, through the wind<br/>Walk on, through the rain<br/>For your dreams be tossed and blown</p> <p>Walk on, walk on, with hope in your heart<br/>And you'll never walk alone<br/>You'll never walk alone<br/>You'll never walk alone</p> <p>Walk on, walk on, with hope in your heart<br/>And you'll never walk alone<br/>You'll never walk alone</p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning