utvalgt blogg:

En sommer er over...

Back to life, back to reality. Sånn nesten.

Publisert Oppdatert

Vi på pondus.no leser gjennom alle bloggene dere lager, og dersom vi finner noen vi liker spesielt godt, løfter vi den frem på forsiden. Vi har igjen gleden av å sette over til OlavRS

I år sluttet jeg litt tidligere enn vanlig jobb før sommeren, noen ukers pappaperm som tilfeldigvis matchet overgangen til sommerferien, og tilfeldigvis er jeg lærer.

Med andre ord har jeg lagt inn adressen til jobben GPS-en for å være sikker å finne frem. er ferien ubønnhørlig slutt, vi er i gang igjen. men er det grunn til å deppe? Nei, tvert imot.

Her kommer noen gyldne tips for å motivere deg tilbake til arbeidslivet:

1. Kjipe-Lars-dietten:
Alle aspekter som kan minne om ferie bort. Eller som det heter Ferien starter med entrecote - og slutter med "å er detta for ?". Litt ihjelkokt torsk, med sesongens nypoteter (som kom rundt St.Hans) er et passe kjipt måltid som inntas i løpet av feriens siste uke, slik at ferien teknisk sett inneholder kjipe momenter.

2. Tren mye.
Ikke noe er som fysisk fostring, dette lyser opp i kropp og sinn, og skulle i teorien gi deg energi og futt for arbeidsdagen. Legg mest mulig av treningen til asfalt og hardt underlag, slik at du kannoen ukers belønning utover høsten under mottoet "slitt menisk = fri uten smisk"

3. Øv på pendling:
Du kan også kjøre langt med bil i løpet av feriens siste uker, etter 30 mil i kø, overpriset veikromat og selv om ikke bilen har GPS, kan den ha et navigasjonssystem med PMS, som i tillegg til å fortelle deg veien, også analyserer kjøremønster, trafikkmessige disponeringer o.l.. Dette setter ting i perspektiv; kanskje er ikke 15 kilometer til jobb, og slapp kommunal kaffe ikke så ille allikevel?

4. Husk hva du gjorde i sommer.
Myten tilsier at sommeren i fjor alltid var så mye bedre, særlig første uke jobb. Hva brukte du egentlig ferien til? Sommeren 2010; møkkavær og maling innendørs, sommeren 2011; møkkavær og beising utendørs. Og det at til mens naboer kommer med "gode og velmente råd". På kontoret kan du faktisk gjemme deg, sett opp noen Yucca-palmer og du kan bruke arbeidstiden til å leke leiesoldat i Kongo.

5. Øl inne, øl ute.
Rettere sagt øl innenlands, øl utenlands - dette er to forskjellige ting. Særlig prisen. Skulle feriefølelsen sitte hardt i? Gjør følgende: finn deg en uteservering med tropisk miljø, bestill det samme som du betalte 90 raringer for i Praha, og vent til du ser regningen.


En sommer er over og er det for lengst back til work.
og da kan du ta deg en tjukk eff at sommeren dukker opp neste uke!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning