En evig pengestrøm

Når et selskap setter opp strømprisen med 35% gjør de det egentlig for å være snille...

Publisert Oppdatert

Rykter vil ha det til at det snart kommer storfint besøk til landet: Toppledelsen i den napolitanske Gomorraen planlegger studietur til Hafslund, for å lære kundebehandling av virkelige eksperter.

Bakgrunnen er at Hafslund varslet en prisstigning på 35%, til tross for at vannmagasinene er fullere enn en nordlending i et vodkabasseng.


Høye strømpriser
oppstår fordi produsentene fritt kan selge strømmen utenlands, hvor den i utgangspunktet skal utkonkurrere utdaterte kull- og oljekraftverk. Dette er bra for miljøet og det er selvsagt bare derfor strømselskapene har sytt og klaget seg til en slik ordning.
At dette har lyktes er åpenbart: Selskapene får en såpass mye høyere pris internasjonalt, at de selger for mye strøm. Derfor må de kjøpe kull- og atomkraft til det hjemlige markedet. Grønn politikk slik den er ment å fungere!


Bra for alle!
Miljøtiltak er i utgangspunktet veldig morsomme og fine tiltak, som gagner oss alle: Det er nemlig slik at det som er bra for miljøet stort sett også er veldig bra for inntjeninga til et selskap, og tilsvarende bra for bankkontoene til sjefene i samme selskap. Det blir tre ting på en gang! At du må betale ekstra er derfor bare rett og rimelig. I motsetning til strømselskapene og sjefene deres, er du nemlig et stort, egoistisk miljøsvin.


Samfunnsnytte
Men tro ikke at pengene bare går til lederlønninger og kullkraft. Hafslund har nemlig i en årrekke sponset Vålerengen idrettsforening. Når man ser hvordan de har prestert i år, er det kanskje ikke rart at strømprisen må opp med 35%. VIF trenger desperat nye spillere, så miljøforkjemperne skal ha det morsommere i VIP-losjene til neste år. Det er hardt å både produsere kraft av en gratis naturressurs og være miljøforkjemper, da fortjener man skikkelig underholdning på fritida!


Pose og sekk
Så da er egentlig tipset å gjøre som stadig flere av oss: bytte til et billigere strømselskap. Men uavhengig av hvilken tilbyder du velger må du uansett betale nettleie, og det er ingen premier for å gjette hvem som er landets største netteier. Sjansen er dermed stor for at du får være med å betale lønninger til toppsjefene i Norges største strømselskap, samt lønningene til noen av Norges mest overbetalte fotballspillere. Om ikke dette var nok for å glede deg: Du gjør alt for miljøet!
Er det ikke fint?


Fortsatt usikker på hvordan dette fungerer? Her har vi laget en oversikt over hvilke mekanismer som får strømprisen til å øke!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning