Drikke for den heltemodige

...eller den dumdristige.

Publisert Oppdatert

Øl er godt, men av og til holder det bare ikke med en lys fabrikkpilsner. Hva med å teste noen av disse uvanlige godsakene i helgen?

"Bare fantasien setter grenser" kan være et veldig skummelt motto, spesielt når vi befinner oss i det kulinariske hjørnet. Vi rister ofte oppgitt og sjokkert på hodet over alt hva asiatene putter i grytene sine, mens vi selv smatter på griselabber, torsketunger og kokte sauehoder med de stirrende øynene inntakt i skallen.

Med disse eldgamle, kvalme tradisjonsrettene trenger vi noe like brekningsverdig å skylle det hele ned med. Det viser seg nemlig at det fins like mye horribelt når det kommer til drikke også:

Pizzaøl

Jepp. Øl med pizzasmak. Dette er selvsagt en amerikansk oppfinnelse, og den selger overraskende bra, skal vi tro produsentene selv. Den inneholder blant annet mel, tomatsaus, og hvitløk, men vi blir i det minste betrygget med at den er vegetarvennlig, da den ikke inneholder spor av dyr...

Kvalmefaktor: 4 / 10

Bacon Martini

James Bonds signaturdrink mistet plutselig litt av sjarmen. Olivenen man vanligvis finner flytende i glasset er byttet ut med baconbiter, og stekefettet gir drinken den herlige, tjukke og oljete konsistensen man bare må elske!

Kvalmefaktor: 6 / 10

Slangesprit

Det høres gjerne ut som en kul gimmick, men spriten er faktisk laget på slanger. Og de følger selvsagt også med når du kjøper den. Dette er en drikk å tøffe seg med, for ikke bare har den høy alkoholprosent, den inneholder også noen av de meste giftige slangeartene...

Kvalmefaktor: 7 / 10

Kumis

"Gjæret hestemelk" klinget liksom ikke så bra, og dermed ble denne drikken hetende "Kumis". Vi tviler vel egentlig på at noen ville bøttet nedpå med denne tjukke, hvite spriten om de faktisk visste hva det var.

Kvalmefaktor: 8 / 10

Måkevin

Dette er verdens kanskje enkleste og ekleste form for sprit, og overraskende nok kommer den ikke fra Asia, men fra eskimoene. Fremgangsmåten er såre enkel: finn en død måke. Stapp den inn i en flaske, og fyll på med vann. Sett den i solen og la den gjære. Nytes best med syltet hvalspekk på en seng av kjønnshår.

Kvalmefaktor: 10 / 10


Vi har ombestemt oss. Vi er egentlig ganske glade i den kjedelige fabrikkpilsen vår...

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen